Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REPORTERKA DNEVNIKA NOVE TV

Anita Martinović iz Subotice: "Vojvođanski Hrvati zbog Šešelja hrvatsku riječ izgovaraju šaptom, kao 90-ih..."

Anita Martinović (Foto: Dnevnik.hr)
Anita Martinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Anita Martinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
"Neću pretjerati ako kažem da se među vojvođanske Hrvate ponovno uvukao određeni strah i nemir nakon svega što se dogodilo u Skupštini", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović u Subotici.

Reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović javila se iz Subotice za Vijesti u 17 sati. Na pitanje kakve su reakcije vojvođanskih Hrvata nakon jučerašnjeg odlaska izaslanstva Hrvatskog sabora iz Beograda, a zbog Šešeljeva navodnog paljenja hrvatske zastave, Martinović odgovara: "Neću pretjerati ako kažem da se među vojvođanske Hrvate ponovno uvukao određeni strah i nemir nakon svega što se dogodilo u Skupštini.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "I kod nas neki zločince drže svecima" Analitičar o Vučićevoj pobjedi: "Morat će progutati jako gorku pilulu za Srbe, a jedan mu se čovjek degutantno ulizuje" Izbori u Srbiji - 2 Izbori u Srbiji VIDEO Na pitanje o Šešelju, Vučić reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: "Samo mi vi nemojte držati predavanje o ratnim zločincima"

To ih sve podsjeća na rane 90-e godine, kada je iz Vojvodine protjerano između 35 i 40 tisuća Hrvata, 25 ih je ubijeno, a čak 27 vojvođanskih sela u kojima su Hrvati nekada živjeli i bili većinsko stanovništvo ostalo je danas bez ijednog Hvata.

S mnogima sam danas razgovarala i kažu da po selima Hrvati ponovno počinju spuštati rolete, biraju svaku riječ, i hrvatsku riječ izgovaraju u šaptu. Čuli smo danas Vojislava Šešelja na konferenciji za novinare, on i dalje negira progone i zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Vojvodini, za koje je na kraju krajeva i osuđen.

Hrvati u Vojvodini razumiju zašto je saborsko izaslanstvo napustilo Beograd i prekinulo službeni posjet, iako je danas trebalo biti u Subotici, ali kažu, nakon svega osjećaju se ponovno usamljenima i napuštenima, sami sa svojim problemima". 

U javljanju uživo za Dnevnik Nove TV Anita Martinović dodala je i kako se postavlja pitanje zašto Srbija ne oduzme zastupnički mandat Šešelju, jer u svojim zakonima ima za to uporište - ako je netko osuđen na zatvorsku kaznu veću od šest mjeseci, može mu biti oduzeti mandat.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene