Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važan sastanak

Merkel stigla u Washington na razgovor s Obamom o ukrajinskoj krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel stigla je u Washington na razgovor s američkim predsjednikom Barackom Obamom, javlja BBC.

Osim što će razgovarati o ukrajinskoj krizi, razgovarat će i o drugim temama među kojima će biti borba protiv terorizma i trgovina. Nakon što se ukrajinska kriza intenzivirala SAD kaže da će poduprijeti Europu, ali posljednji razgovori razotkrili su podijele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Među najbliskijim partnerima Obama poručio Nijemcima: Čuvajte kancelarku Merkel Slika nije dostupna Snažne poruke NAGLO SE OKRENULI IZGLEDI Kako je Obamin posjet Europi sve promijenio

Dogovoren sastanak za izbjegavanje 'totalnog rata'

Njemačka kancelarka odbacila je mogućnost slanja oružja kako bi pomogla ukrajinskoj vojsci te se nada diplomatskom rješenju, a američki predsjednik je pod pritiskom da zauzme čvršći stav jer neki dužnosnici u Washingtonu i republikanci poput senatora Johna McCaina smatraju da je jača vojna potpora potrebna, javlja BBC.

Njezin posjet SAD-u odvija se dva dana prije summita u Minsku na kojem će se Merkel sastati s Francoisom Hollandeom, Petrom Porošenkom i Vladimirom Putinom. Sastanak je, podsjetimo, dogovoren nakon što su njemačka kancelarka i francuski predsjednik svoj mirovni plan predstavili ruskom i ukrajinskom predsjedniku. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene