Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 zahtjeva

Breivik traži igrice, inače će štrajkati glađu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški masovni ubojica Anders Breivik zaprijetio je kako će započeti štrajk glađu ukoliko se ne ispune njegovi zahtjevi, među kojima su i bolje video igrice.

Anders Breivik, poremećeni masovni ubojica koji je zaprepastio svijet zločinom kojeg je u Norveškoj počinio u srpnju 2011. godine kad je ubio 77 osoba, žali se na torturu u zatvoru i uvjete za koje traži da mu se poboljšaju.

Anders je tako listu sa 12 zahtjeva poslao zatvorskim vlastima i naglasio im kako će početi štrajkati glađu ukoliko se njegovi zahtjevi ne ispune.

Ovaj čovjek, koji 21-godišnju kaznu za svoje zločine služi u sjeveroistočnom dijelu Norveške, u gradu Skien, traži bolje uvjete za svoju svakodnevnu šetnju, kao i mogućnost da slobodnije komunicira s vanjskim svijetom.

Ono sa čime je također nezadovoljan je konzola PlayStation 2 za koju smatra kako mora biti nadograđena u PlayStation 3 i kako treba dobiti mnogo ozbiljnije igrice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povrijeđena mu ljudska prava Anders Breivik, masovni ubojica, dobio sudski spor protiv Norveške Slika nije dostupna 'Ispunio je sve uvjete' JAVNOST ZGROŽENA Masovni ubojica upao na fakultet, studirat će iz ćelije

Monstrum Breivik se ispričao majci što joj je upropastio život

Činjenica kako je odvojen od ostalih zatvorenika zbog sigurnosnih razloga, također mu smeta pa je navodi kao hendikep i traži pristup većem broju aktivnosti kako bi se to kompenziralo.

Duplo veći džeparac (trenutno dobiva 36 eura tjedno) također je jedna od stavki na njegovoj listi, kao i zahtjev da ga se prestane svakodnevno pretraživati.

U pismu koje je poslao medijima tvrdi kako će, ukoliko ne bude nikakvog napretka po ovim pitanjima, biti prisiljen početi štrajk glađu.

'Štrajk neću prekinuti sve dok me Ministar pravosuđa i Norveški zatvorski sustav ne prestanu tretirati poput životinje', napisao je Breivik.

Podsjećamo, 22. srpnja Breivik je ubio osam ljudi u bombaškom napadu izvan zgrade Vlade u Oslu te kasnije ubio 69 ljudi, većinom tinejdžera, nakon što je otvorio vatru u Labour Youth kampu na otoku Utoeya. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene