Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni interesi?!

Amerikanci osudili napad na Gazu, a nakon par sati Izraelcima poslali novo oružje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države potvrdile su da su nastavile opsrkbljivati Izrael streljivom samo nekoliko sati nakon što su u srijedu navečer oštro osudile izraelski napad na UN-ovu školu u Gazi, prenosi agencija AFP.

Izraelska vojska zatražila je ponovnu opskrbu 20. srpnja kako bi popunila smanjene zalihe, objavio je Pentagon. Američko ministarstvo obrane odobrilo je prodaju tri dana poslije.

Pročitajte i ovo Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu" Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

Još jedna tragedija u Gazi: Preminula beba rođena nakon majčine smrti

"Sjedinjene Države obvezale su se jamčiti sigurnost Izraela i ključno je za nacionalne američke interese pomagati Izraelu razvijati i održavati kapacitete samoobrane snažnima", izjavio je John Kirby, glasnogovornik Pentagona u priopćenju.

"Ta prodaja oružja je u skladu s tim ciljevima", rekao je Kirby samo nekoliko sati nakon što su SAD osudile napad na školu u Gazi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene