Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi bivši agent CIA-e

'Amerikanci nisu ubili Bin Ladena, umro je prirodnom smrću prije 5 godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši tajni agent Berkan Yashar u jednom je intervju za ruski Channel One rekao kako je vođa talibana Bin Laden umro prirodnom smrću, i to prije 5 godina.

Ako je točno ono što govori bivši agent CIA-e Berkan Yashar, inače turski političar, onda je Osama Bin Laden umro čak 4 godine prije nego što je navodno ubijen u tajnoj akciji Sjedinjenih Američkih država.

Pročitajte i ovo Hamza bin Laden (Foto: AFP) Hamza bin Laden Amerikanci tvrde: Sin Osame bin Ladena je mrtav Hamza bin Laden (Foto: @Rewards4Justice/Twitter) Nagrada za pravdu SAD nudi milijun dolara za bilo kakvu informaciju o sinu Osame bin Ladena

>> Tijelo bin Ladena nije bačeno u more nego je prevezeno u SAD?

>> Obama: Najvažniji dan mandata smrt Osame bin Ladena

'U rujnu 1992. godine, dok sam boravio u Čečeniji, prvi puta sam upoznao čovjeka po imenu Bin Laden. Sastanak se odvio u dvokatnici u gradu Grozny', rekao je Yashar.

Berkan Yashar tvrdi kako je osobno poznavao trojicu čečenskih tjelesnih čuvara Samija, Mahmooda i Ayuba koji su uz Bin Ladena bili sve do njegove smrti 26. lipnja 2006. te kojoj su i posvjedočili. Oni su ga navodno i pokopali u planinama na pakistansko-afganistanskoj granici, prenosi RT.

'Čak i ako cijeli svijet vjeruje da je Bin Laden ubijen prošle godine, ja to ne mogu vjerovati. Osobno sam poznavao trojicu njegovih čuvara koji su bili uz njega do samoga kraja. Nije bilo napada i Amerikanci su to predstavili kao veliku pobjedu da poreznim obveznicima pokažu da ne plaćaju uzalud porez', kaže Yashar.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene