Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WikiLeaks otkriva

Tijelo bin Ladena nije bačeno u more nego je prevezeno u SAD?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema mailovima koji su poslani iz privatne obavještajne tvrtke Startfor, tijelo bin Ladena nije bačeno u more. Gdje je onda?

Emailove je objavio Wikileaks, a do njih su došli hakeri Anonymousa. U 5.26 sati, 2. svibnja, jutro kada je američki predsjednik Barack Obama objavio da je Osama bin Laden mrtav, direktor Startfora, George Friedman poslao je email naziva: alpha OBL, u kojem je pisalo: 'Kao što je izvješteno, uzeli smo tijelo sa sobom. Hvala Bogu.'

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Fred Burton, potpredsjednik Startfora, u 5.51, poslao je email naziva: alpha Tijelo je na putu za Dover, DE u avionu CIA-e. U njemu je pisalo: 'Onda, (sic) nastavite u Institut za patologiju vojnih snaga u Bethesdi.' U 1.36 Burton je odgovorio: 'Tijelo bi sada trebalo biti ovdje.'

Ti e-mailovi su suprotnosti s onim što su javnosti kazali američki dužnosnici, da su tijelo bin Ladena tretirali u skladu s islamskom tradicijom i bacili ga u more s vojnog plovila SAD-a.

>> Godina u kojoj su terorizam i totalitarizam primili težak udarac

>> Wikileaks objavljuje 5 milijuna e-mail poruka privatne obavještajne službe

George Friedman je autor brojnih članaka i knjiga o nacionalnoj sigurnosti, ratovanju i obavještajnim službama, osnovao je kompaniju Stratfor u Austinu 1996. godine.

Wikileaks je objavio 637 od 5 milijuna internih emailova Stratfora koji su poslani u razdoblju od lipnja 2004. do prosinca 2011.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene