Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesposoban, lažov i izdajnik

Amerika se budi pred "hodajućom katastrofom zvanom Donald Trump"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerika se napokon budi nakon niza nesposobnosti Donalda Trumpa, a ponajviše nakon ponižavajućeg neuspjeha ukidanja i zamijene zdravstvene reforme Baracka Obame, potvrdio je bivši ministar rada. Robert Reich koji je služio i pod demokratskim i republikanskim predsjednicima izvukao je tri ključna propusta Trumpove uprave.

U Twitter postu, Robert Reich opisao je predsjednika kao „nesposobnim” i „lažljivcem”, te je dodao da vrlo lako „može biti i izdajnik”, spominjući činjenice koje povezuju njegov tim i kampanju s Rusijom.

„Većina Amerike se sada budi naočigled hodajuće katastrofe koja je trenutno naš predsjednik”, rekao je bivši ministar Reich.

Robert Reich trenutno radi kao profesor i politički kritičar, a služio je i pod demokratskim i republikanskim predsjednicima što mu daje dovoljno kredibiliteta da bezrezervno kritizira trenutnog predsjednika i njegove poteze. Stoga je izvukao tri ključna propusta Trumpove uprave kroz ono što on naziva tjednom „Carevog novog ruha“.

Post počinje dodajući kako je „prvi veliki zakonodavni cilj Donalda Trumpa - kojim se ukida i‘zamjenjuje’ Zakon o zdravstvenoj zaštiti - upravo otišao u propast”

Republikanski čelnici bili su prisiljeni povući zakon nakon što nisu uspjeli osigurati potporu dovoljno zastupnika. Nijedan demokrat nije podupro prijedlog zakona, na što se gleda kao na raskidanje programa „Obamacare”, dok su neki republikanci odbili da ga podrže. Unatoč što je nominalno kontrolirao oba doma zakonodavnog tijela SAD-a, Trump i njegovi ključni saveznici bili su prisiljeni poniženo se povući.

Zakon o zdravstvenoj zaštiti uveden je od bivšeg predsjednika Obame 2011. godine, a cilj zakona je bio smanjiti broj Amerikanaca koji se oslanjanju na skupa privatna zdravstvena osiguranja i omogućiti onima bez osiguranja pristup osnovnoj brizi s uvođenjem subvencija i prisiljavanjem osiguravatelja da prihvate sve prijavljene.

Pročitajte i ovo Izbori u Americi Izborna utrka Sraz u Americi: U SAD-u se ovo nije dogodilo gotovo 70 godina Lara Trump Štednja ili osveta? "Krvoproliće u Republikanskoj stranci": Pogledajte što je napravio Trump i kako je prošla njegova snaha

Reich još navodi kako je direktor FBI-a James Comey rekao da FBI ‘nema dokaza’za potporu Trumpovih napuhanih optužbi kako je Barack Obama prisluškivao ili na bilo koji drugi način pratio Donalda Trumpa.”

Usprkos tvrdnjama Trumpa, on je zapravo taj koji je „predmet FBI istrage zbog moguće poveznice da je u dogovoru s ruskim operativcima osvojio predizbornu kampanju 2016. godine”, kaže gospodin Reich.

„Trumpovo hvalisanje sada je razotkriveno kao totalna prijevara”, zaključuje bivši ministar Reich. „Osim svojih najvatrenijih navijača, većina Amerikanaca se sada budi pred hodajućom katastrofom koja je trenutno naš predsjednik. To je napredak.”

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene