Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna policija

VIDEO Američku balerinu u Rusiji zatvorili pod bizarnom optužbom: FSB je zavezanih očiju odveo u zatvor

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Amerikanka se suočava s do 20 godina u ruskom zatvoru jer je navodno dala 50 dolara organizaciji koja prikuplja novac za ukrajinsku vojsku.

Ksenija Karelina optužena je za "veleizdaju" nakon što ju je uhitila ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) u gradu Jekaterinburgu u središnjem Uralu.

33-godišnjak je posljednja državljanka SAD-a koja je zatvorena u Rusiji. Postoji zabrinutost da Vladimir Putin koristi zatočene strane državljane kao adut za pregovaranje, prenosi Telegraph.

Evan Gershkovich, novinar Wall Street Journala, uhićen je prošle godine pod optužbama za špijunažu koje su on, njegov poslodavac i američka vlada oštro poricali.

Pročitajte i ovo Lina Dollar - 1 istraga u tijeku Roditelji u subotu ujutro s djetetom došli na pedijatriju, nakon obrade je otpušteno, tijekom noći je preminulo: "U tijeku su izvidi i dokazne radnje"

Karelinu, koja je uhićena u utorak, FSB optužuje za prikupljanje sredstava korištenih za kupnju taktičkih medicinskih predmeta, opreme, sredstava za uništavanje i streljiva. Na objavljenoj snimci vide se pripadnici tajne policije koji joj stavljaju lisice i odvode je zavezanih očiju.

Perviy Otdel, skupina za pravnu pomoć, rekla je The New York Timesu da je Karelina optužena da je poslala nešto više od 50 dolara Razomu za Ukrajinu, neprofitnoj organizaciji za ljudska prava sa sjedištem u New Yorku.

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk u regiji Harkiv Sve se ispituje Velika čistka! Ukrajinska policija istražuje desetke slučajeva u vojsci: "U ovom trenutku to je iznimno strašan zločin"

Također je optužena za opetovano sudjelovanje u javnim događajima podrške Ukrajini u SAD-u. FSB je rekao da je Karelina djelovala protiv sigurnosti zemlje, izvijestile su novinske agencije.

Karelina je rođena u Rusiji, ali živi u Los Angelesu, a američko državljanstvo dobila je 2021.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene