Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Još uvijek operiraju slovačkog premijera, u životnoj je opasnosti: Objavljeni detalji o atentatoru

Pao u more

Srušio se vojni avion SAD-a, već su prije otpadali dijelovi zrakoplova tijekom leta

Avion (Arhiva: AFP)
Avion (Arhiva: AFP)
Američki vojni zrakoplov F15 srušio se tijekom rutinske vježbe u more kod japanskog otoka Okinawe, gdje je stacionirana većina američkih oružanih snaga u Japanu, objavilo je američko zapovjedništvo.

U zrakoplovu je bio samo pilot koji je uspješno aktivirao mehanizam za izbacivanje. Timovi za traganje i spašavanje našli su ga i odveli na sigurno, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Japanski tenkovi na vojnoj vježbi Jačanje suradnje Dramatično upozorenje: "Svijet je na povijesnoj prekretnici, nadam se da će Amerika to razumjeti" Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan

Najavljena je istraga koju će provesti vojno povjerenstvo.

Mnogi stanovnici Okinawe povezuju američke vojne baze s kriminalom, nesrećama i zagađenjem i žele da ih se preseli s otoka na neku drugu lokaciju. Zabrinutost za sigurnost pojačao je niz prinudnih slijetanja i otpadanje dijelova vojnih zrakoplova tijekom leta.

Vlada japanskog premijera Shinza Abea odlučila je pak preseliti zračnu bazu američkih marinaca Futenma iz grada Ginowana u središtu otoka u slabije naseljeno područje Henoko kod grada Nagoa na sjeveru otoka, što je naišlo na val kritika u javnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene