Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi posjet

Američki državni tajnik Kerry stigao u Egipat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik John Kerry doputovao je u subotu u Kairo u okviru regionalne turneje gdje će s egipatskim dužnosnicima razgovarati o političkoj tranziciji u toj zemlji koju je zahvatila duboka kriza.

To je prvi Kerryjev posjet Egiptu otkako je 1. veljače preuzeo dužnost državnog tajnika. Sastat će se s predsjednikom Muhamedom Mursijem, ministrom vanjskih poslova Muhamedom Kamelom Amrom te s predstavnicima političkih stranka i civilnog društva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opozvao veleposlanika Erdogan optužuje: Izrael stoji iza svrgavanja Mursija Slika nije dostupna Džamija pod opsadom Šok u Egiptu: 'Dan gnjeva' završio krvavo, deseci ubijenih

>> 'Amerikanci imaju pravo biti glupi'

U telefonskom razgovoru ovog tjedna, američki predsjednik Barack Obama je rekao Mursiju da je "odgovoran za zaštitu demokratskih načela" i pozvao ga je da "sve političke skupine pokušaju postići konsenzus i ostvariti napredak u tranziciji".

Zemlja zapada iz jedne krize u drugu, dok kritičari optužuju Mursija da nije ispunio obećanja o rješavanju socijalnih i gospodarskih problema te da je izdao revoluciju iz 2011. kojom je i došao na vlast. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene