Obavijesti Video Pretražite Navigacija
evakuacije u tijeku

VIDEO Talibani bičem tjeraju žene, djecu i osobe s invaliditetom s aerodroma: Sve snimila hrabra Afganistanka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska evakuirala je zrakoplovima 2000 ljudi iz Kabula u zadnja 24 sata, uključujući 325 američkih državljana. Tvrde da nema sukoba, ali na društvenim mrežama osvanula je drugačija snimka.

U zadnja 24 sata iz Kabula je poletjelo 18 transportnih zrakoplova C-17, rekao je u srijedu glasnogovornik Pentagona John Kirby.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premješten u samnicu Htio dokazati da je zemlja sigurna pa završio u zatvoru: Talibani uhitili austrijskog ekstremista (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom"

Dodao je da očekuje da će do četvrtka ujutro biti evakuirano još 2000 ljudi.

Među njima su afganistanski državljani, civili iz drugih članica NATO-a i američki državljani.

Zrakoplovi C-17 i dalje pristižu u Kabul s vojnicima i opremom, kazao je.

SAD sada ima oko 4500 vojnika u zračnoj luci u Kabulu i planira tu brojku uskoro povećati na 6000.

Poslani su kako bi se brinuli za sigurnost zračne luke i organizirali evakuaciju američkih državljana i Afganistanca koji su radili za američke snage.

Američki ministar obrane Lloyd Austin rekao je da u zračnoj luci nema sukoba između američkih snaga i talibana te da su komunikacijski kanali s talibanskim vođama koji donose odluke otvoreni.

S druge strane dopisnica BBC-ja iz Kabula Yalda Hakim na svom je Twitteru objavila potresnu snimku na kojoj se vidi kako talibani bičem tjeraju ljude s aerodroma.

"Žene, djeca, stariji, osobe s invaliditetom s tisućama torbi ispred aerodroma. Talibanski vojnik s bičem. Snimila hrabra Afganistanka", napisala je Hakim na Twitteru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene