Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji suđenja

Odvjetnik obitelji ubijene djece u Ribnikaru o suđenju: "Majka je bez empatije i morala, ponaša se kao da je iznad suda"

Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - 5
Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - 5 CROPIX
Aktualno Galerija Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 2 Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 2 Foto: A.H./ATAImages/Pixsell Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 3 Suđenje roditeljima dječaka ubojice - 3 Foto: A.H./ATAImages/Pixsell U Beogradu nastavljeno suđenje roditeljima K. K. U Beogradu nastavljeno suđenje roditeljima K. K. Foto: R.Z. / ATAImages / PIXSELL Osnovna škola Vladislav Ribnikar Osnovna škola Vladislav Ribnikar Foto: Antonio Balic/Cropix +6 Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - 9 Galerija 1/11 >>
Ponašanje roditelja dječaka ubojice koji je 3. svibnja 2023. pucanjem iz očeva pištolja usmrtio devetero djece i zaštitara škole uvreda je za sve, smatra Ognjen Božović, odvjetnik obitelji žrtava u OŠ Vladislava Ribnikara.

Kazneni postupak počeo je početkom siječnja i vodi se protiv roditelja dječaka ubojice i dviju osoba koje su radile u streljani. Različita su djela za koja su optuženi roditelji, otac je optužen za teško djelo protiv opće sigurnosti, a majci se stavlja na teret nedopušteno držanja oružja i streljiva.

Kako odvjetnik obitelji žrtava Ognjen Božović ističe, tijekom cijelog postupka držanje oca dječaka ubojice uvreda je za sve.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada"

Pročitajte i ovo Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera?

"Jedanaest mjeseci slušamo kako se oni ne osjećaju krivim za to što se dogodilo. Početkom travnja Vladimir Kecmanović imao je priliku doći i objasniti kako to da nitko nije kriv za smrt deset osoba i za ozljede djece i nastavnice. On je došao u sudnicu, izjavio je sućut, a zatim je rekao da ne može ponovo proživljavati tu traumu, da je on mrtav čovjek i da ne može odgovarati na pitanja, čime je skratio davanje iskaza", rekao je odvjetnik.

Naglasio je da je sućut koju je izjavio izrečena samo zato što je suđenje bilo otvoreno za javnost, kako bi se mogla prenijeti i stvoriti neka empatija.

Pročitajte i ovo Policijski pretres ureda Al Jazeere Odluka premijerova kabineta VIDEO Izraelska policija upala u urede televizijske kuće i zaplijenila opremu, oglasio se i UN: "Žalimo zbog odluke vlade"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Parlamentarni izbori 2024. Novi tjedan, nova Vlada? Pregovori ulaze u novu fazu

"Izjava da je on mrtav čovjek, da ne može da opet prolaziti kroz traumu tako je uvredljiva s više aspekata. Prvo, Kecmanović je vrlo živ čovjek! I on, i njegova supruga, i njegova djeca! Oni se mogu smijati, razgovarati, nastaviti školovanje i svoj život. Obitelji ubijenih to ne mogu. Ta su djeca pobijena. Njihovi su životi uništeni bespovratno. Oni mogu reći da su mrtvi ljudi. Ako su oni mogli smoći snage doći u sudnicu, dati izjavu i ogoliti svoju bol pred cijelim društvom, ako su oni mogli doći toga dana i saslušati njega, kako onda on to ne može", rekao je Božović za Blic.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Sarajevu Prebačen u bolnicu U Sarajevu izbila masovna tučnjava među migrantima, jedan ranjen hicem iz vatrenog oružja

Ponašanje majke dječaka ubojice Miljane Kecmanović odvjetnik  je opisao kao bez empatije i osjećaja odgovornosti i morala.

"Ona se dva puta nije pojavila na sudu s izgovorom da još nije dala izjavu o kaznenom postupku. To šalje poruku da je ona iznad suda, da je ona ta koja upravlja postupkom, da je onda ta koja odlučuje što će i kako će raditi, što pokazuje da nema nikakva osjećaja kajanja, empatije, poniznosti, osjećaja odgovornosti i morala da dođe i kaže - sud me je pozvao, ove obitelji i čitavo društvo očekuju odgovor", rekao je odvjetnik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene