Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinut ćemo izvanredno stanje

Alžirski ministar: Neće biti masovnih prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alžirski ministar vanjskih poslova Murad Medelci ocijenio je da će prosvjedni marševi koji se u njegovoj zemlji organiziraju radi promjene vlasti ostati 'ograničeni' i potvrdio je da će se 'idućih dana' ukinuti izvanredno stanje u zemlji.

'Marševi organizirani prije petnaest dana i u subotu pokazali su da su prosvjedi bili neznatni. Mislim da će tako i ostati', rekao je za privatni radio Europa 1. 'Alžir nije Tunis, Alžir nije Egipat', istaknuo je, odgovarajući na pitanje o možebitnom proširenju revolucija u arapskom svijetu na Alžir.

Oko 2.000 ljudi prosvjedovalo je u subotu u središtu Alžira, tražeći promjenu režima, ali su ih u održavanju marša spriječile jake snage sigurnosti čiji se broj procjenjuje na tridesetak tisuća ljudi, koje su privodile prosvjednike. Državna koordinacija za promjene i za demokraciju koja organizira te marševe što ih je vlast zabranila, pozvala je na nove prosvjede 19. veljače u Alžiru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Horor na Sredozemlju Turisti na jet-skiju zalutali u krive vode, ubijeni su: ''Izgubili smo se, a onda smo vidjeli crni gumenjak'' Strašni prizori na Rodosu Strah i nevjerica FOTO Prizori koji slamaju srca! Grčka, Turska, Alžir u plamenu: "Ovo je poput biblijske katastrofe"

>> Alžir: 'Prosvjedovat ćemo svake subote dok režim ne odstupi'

Ministar je usto potvrdio da se 'idućih dana' ukida izvanredno stanje, na snazi već 19 godina radi suzbijanja islamističkog nasilja, objavio je početkom veljače predsjednik Abdelaziz Buteflika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene