Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nije impresioniran

Vučić o mogućoj hrvatskoj blokadi pregovora s EU: 'Ako mislite da se bojimo, grdno se varate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju povodu upozorenja iz Zagreba o mogućnom blokiranju procesa eurointegracije Srbije, da Beograd nije zadivljen niti uplašen argumentacijom visokih hrvatskih dužnosnika te da neće dopustiti ponižavanje Srbije.

"Srbija veoma poštuje svoje susjede. Oni su moćni i snažni. Mi ćemo raditi svoj posao, ali ako misle da smo fascinirani njihovom argumentacijom ili mnogo uplašeni, grdno su se prevarili", rekao je Vučić tijekom posjeta Ljigu, u središnjoj Srbiji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Ustvrdivši kako ne želi komentirati poruke hrvatskih dužnosnik da bi Zagreb mogao blokirati pregovore Srbije i uspori je na putu eurointegracija, Vučić je rekao kako nastoji prešutiti provokacije.

On kaže kako "ne razumije uvijek hrvatske dužnosnike" i da je to "najteže što će o njima reći", naglasivši kako je "do sada prešutao sve prodike" jer vjeruje da su"stabilnost i mir ključni za regiju i narod Srbije".

Srbijanski je premijer rekao je i da EU ne reagira na neke stvari u Hrvatskoj ili Poljskoj, a da bi reagiranja bila drastična da se to isto dogodilo u Srbiji.
"Ali, za nas je to dobro, jer mi želimo biti bolji nego što smo danas, a ne da se mjerimo vrijednostima koje su davno prošle", rekao je Vučić.

"Samo neka nas puste i neka nas ne diraju, a mi nećemo nikoga kritizirati i napadati", naveo je Vučić, rekavši kako ne brine zbog prijetnji i kritika, već je zabrinut zbog prava Srba u Hrvatskoj.

"Šutio sam i kad su dopustili crnokošuljašima da se šetaju po centru Zagreba, jer sam htio dobre odnose sa susjedima", poručio je Vučić. Vučić je istaknuo da Srbija nikome ništa ne radi, već samo traži da je ostave na miru.

"Samo nas ostavite da živimo svoj život. Ništa vam ne činimo. Čak vam i ne pominjemo svaki dan 300.000 izbjeglih ljudi koje ste protjerali s njihovih ognjišta. Vi nama valjda tim povodom držite lekcije i predavanja svakog dana", navode beogradski mediji Vučićeve riječi povodom reakcija Zagreba na slučaj optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Haški sud odlučio je ranije izreći Šešelju presudu u odsutnosti 31. ožujka te mu ponudilo mogućnost da izricanje prati posredstvom video-linka iz Beograda, o čemu bi trebao izvijestiti Den Haag do 22. ožujka.

Hrvatski dužnosnici upozorili su da bi Srbija u slučaju Šešelj trebala surađivati s haškim tribunalom, a ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske priopćilo je da Srbija za otvaranje poglavlja 23 mora poštovati manjinska prava, surađivati s Haškim sudom i reformirati pravosuđe, što uključuje ukidanje nadležnosti za procesuiranje ratnih zločina na području bivše Jugoslavije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene