Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suradnje

Srbiji stiglo novo oružje iz Rusije: "Ako nas žele napasti, morat će to napraviti s Jadrana ili Mediterana"

Srbiji je iz Rusije stigla još jedna isporuka oružja.

Srbija je primila još jednu isporuku oružja od Rusije usprkos međunarodnim sankcijama protiv Moskve zbog njezina vojnog napada na Ukrajinu. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu je predstavio Repellent, sustav koji se koristi za elektroničko zaglavljivanje dronova.

"Nije snažan kao Krasuha, ali je odličan", rekao je Vučić, aludirajući na ruski sistem elektronskog ratovanja na kopnu, izvijestio je AP.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin - 2 Obrnuta psihologija Rusija će odlučiti izbore u SAD-u? Putin začudio svojim izborom favorita: "On je stara škola"

Isporuka je stigla u Srbiju prije nekoliko mjeseci iako je zračni prostor zemlje gotovo potpuno okružen državama članicama NATO-a koje su nametnule sankcije Rusiji.

Srbija je jedina europska zemlja koja je odbila uskladiti se sa sankcijama Europske unije nakon ruske invazije na Ukrajinu prije skoro dvije godine. Također je jedina europska zemlja koja nastavlja potpisivati sporazume o suradnji s Moskvom iako joj je rečeno da se, ako se želi pridružiti EU, mora pridržava sankcija.

Većina oružja koje Srbija u zadnje vrijeme kupuje dolazi iz Rusije, dio iz Kine, kao i od nekih europskih proizvođača.

Pročitajte i ovo Vučić maškare; ilustracija - 2 Tenzije zbog maškara Razmjenjivali smo prosvjedne note sa Srbijom, ali ovakvu još ne: "Čujte, diplomatski možda nije baš pristojno"

Većina Vučićevih govora o potencijalnim prijetnjama Srbiji usmjereni su na Kosovo, bivšu srpsku pokrajinu koja je proglasila nezavisnost nakon što je NATO 1999. godine intervenirao da bi zaustavio krvavi srpski obračun s etničkim albanskim separatistima.

"Kada bi neko pokušao da izvede agresiju protiv Srbije kao što se dogodilo 1999. godine, tehnički ne bi bili u mogućnosti da je izvedu na isti način. Morali bi udarati iz daljine, s Mediterana ili Jadrana, krstarećim raketama", rekao je Vučić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene