Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdrav iz Haaga

Vučić otkrio: "Stigla nova optužnica protiv Šešelja i četvero njegovih suradnika"

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj Foto: Afp
Protiv Vojislava Šešelja podignuta je nova optužnica u Haagu, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, ustvrdio je u srijedu navečer da je dobio poruku da je u Haagu podignuta nova optužnica protiv Vojislava Šešelja.

"Stigla je nova optužnica protiv Vojislava Šešelja i četvero njegovih suradnika za nepoštivanje suda. Tek da se na sve ove pritiske doda još nešto", rekao je Vučić tijekom gostovanja na RTS-u. 

Šešelj je 2018. godine osuđen na 10 godina zatvora jer je sud zaključio da je huškačkim govorom u selu Hrtkovci 6. svibnja 1992. godine postao odgovoran za progone i deportacije vojvođanskih Hrvata.

Tijekom svog govora pročitao je popis od 17 Hrvata koje je proglasio nelojalnima i koji su se odmah morali iseliti iz svojih kuća. Hrvati su tada činili većinu stanovništva Hrtkovaca, mjesta u kojem danas živi oko 80 posto Srba. 

Šešelj je mjesec dana nakon presude kupio kuću u Hrtkovcima

Pročitajte i ovo Ilustracija Želja za preživljavanjem Nevjerojatna priča šest žena spašenih iz hladnjače: "Molim vas, ne mogu disati!"

Iako je osuđen na 10 godina zatvora, sud mu je priznao vrijeme provedeno u pritvoru te je Šešelj nakon presude ostao na slobodi. 

Dvije godine prije te presude bio je nepravomoćno oslobođen svih optužbi za ratne zločine, a tužiteljstvo se žalilo na tu presudu. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene