Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Kanadi

TISUĆE BJEŽALE OD POŽARA Vatra guta čitave gradske četvrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albertu pogađa suša, a temperaturni rekord oboren je s gotovo 30 stupnjeva.

Oko 100.000 stanovnika grada Fort McMurray, 400 km sjeverno od Edmontona, središta pokrajine Alberta, dobilo je naredbu da se evakuiraju u utorak navečer zbog požara koji je poharao nekoliko četvrti uz ispuštanje gustog dima.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Lava dosegnula kuće u Grindaviku Najgori mogući scenarij VIDEO Zbog erupcije evakuiran grad na Islandu: Lava stigla do kuća, glavna cesta prema gradu je odsječena

Zapaljena je šuma i nisko raslinje, a požar brzo napreduje, "čitav grad Fort McMurray je pod naredbom obavezne evakuacije" osim sektora južno od aerodroma, objavila je služba za uzbunjivanje Alberte.

"Radi se o zastrašujućoj i stresnoj situaciji za osobe koje su morale napustiti svoje domove u tim okolnostima", kazala je u utorak navečer premijerka Alberte Rachel Notley na televizijskoj konferenciji za tisak.

Cilj je "zajamčiti sigurnost osoba, izvuči ih iz grada i paziti na njihovu sigurnost".

"Nismo zabilježili nijednu ozlijeđenu niti smrtno stradalu osobu", dodala je Notley ističući da je i bolnica morala biti u potpunosti evakuirana.

Zadržan do ponedjeljka južno od grada, požar se zbog sjeveroistočnog vjetra proširio i ubrzo je u utorak zahvatio prve gradske četvrti. Pokrajinu pogađa suša, a temperaturni rekord oboren je s gotovo 30 stupnjeva. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene