Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Casual ili formal?

Primjećujete li nešto neobično? Albanski premijer još jednom izazvao čuđenje zbog neobičnog stajlinga

Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 6
Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 6 Afp
Aktualno Galerija Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 4 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 6 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 1 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 7 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 7 Foto: Afp +2 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 3 Galerija 1/7 >>
Premijer Albanije Edi Rama je na sastanak s Aleksandrom Vučićem i Zoranom Zaevom u Ohridu stigao u neobičnom izdanju, točnije nesvakidašnjem odabiru obuće za sastanak visokih dužnosnika. Rama je tako uz crno odijelo odlučio obuti – crne tenisice s bijelim crtama.

 U Ohridu su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i premijer Albanije Edi Rama u nedjelju održali sastanak na kojem su dogovorili lakši rad i putovanje za građane tih država.

Pažnju je na sastanku privukao albanski premijer Rama, i to zbog neobičnog odabira odjeće za sastanak s vodećim ljudima dviju zemalja. Naime, uz crno odijelo i plavu kravatu, Rama je obuo crne, tenisice s bijelim crtama.

Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 6 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 4 (Foto: Afp)

Ovakav stil odijevanja zapravo nije rijetkost za Ramu. Tako je za summit Zapadni balkan Rama uz tamnoplavo odijelo odabrao bijele tenisice, a posebno je simpatična bila kombinacija bijelih tenisica s crvenim crtama i crvene kravate za sastanak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u srpnju ove godine.

U rujnu ove godine Rama se obućom istaknuo i na sastanku balkanskih zemalja u Pragu kada se odlučio za bijele starke uz tamnoplavo odijelo.

Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 6 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 5 (Foto: Afp)

Za opuštenu varijantu Rama se odlučio i kada je u društvu kapetana albanske nogometne reprezentacije Lorika Cane i glavnog trenera nogometne reprezentacije Albanije Giannia De Biasia na ceremoniji dobrodošlice nogometaša prije tri godine kada je Albanija prvi put u 50 godina sudjelovala na europskom nogometnom prvenstvu. Tada je Rama na plavo odijelo obuo plave tenisice.

Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 6 Obuća albanskog premijera (Foto: AFP) - 1 (Foto: Afp)

Irena Myzeqari, predavačica na Europskom sveučilištu u Tirani, objasnila je da Rama tradicionalni politički stil odijevanja smatra dosadnim. "Stručnjaci za komunikacije možda se ne slažu oko njegova načina komuniciranja, ali kada je riječ o kreativnosti i osjećaju da ''osvojiš'' neko mjesto, Rami nitko nije ravan", rekla je Myzeqari.

Pročitajte i ovo Vučić, Zaev i Rama dogovorili balkanski schengen (Foto: AFP) bolje mjesto za život Vučić, Zaev i Rama na Ohridu dogovorili "mali schengen", pozvali i druge da im se priključe: "Stvaramo drugačiji Balkan"

Kakvu poruku želi poslati?

Kako piše Balkan Insight, Myzeqari vjeruje da Rama na ovaj način šalje i suptilnu političku poruku, kao što je to činio tijekom kampanje za izbore u Albaniji 25. lipnja. ''Majice s tiskanim crvenim ružama i crne hlače korištene su kao slanje jednostavne poruke: 'Ja sam jedan od vas, a mi smo u obitelji; obitelj u kojoj su ljubav i povjerenje već naseljeni i nema potrebe za formalnim vezama u crnim odijelima''', zaključila je Myzeqari.

Istaknula je da Ramina upotreba opuštenog stila odijevanja u europskim dvoranama nije rezultat nasumičnog odabira, već dobro osmišljena strategija osmišljena za promicanje slike povjerenja Albanaca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene