Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na ustanak

Al Kaida kritizirala SAD i Pakistan zbog spore reakcije na poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ajman al-Zavahri, drugi čovjek Al Kaide, objavio je zvučnu poruku u povodu terorističkih napada na SAD 11. rujna.

U poruci kritizira prespor odgovor Islamabada i Washingtona na katastrofalne poplave u Pakistanu i poziva narod te zemlje na ustanak. 'Prva briga čelništva pakistanske vlade i vojske bio je nakrcati dolarima račune domaćih i stranih banaka, a pakistanski narod, što se njih tiče, može ravno u pakao', poručio je u 44-minutnoj zvučnoj poruci.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Nakon upada u Ministarstvo kulture Oporba ujedinjena: "Srećom, imamo Ured europskog javnog tužitelja, da je do Turudića, i ovo bi završilo u ladici" Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava

Al-Zavahri, za kojeg se pretpostavlja da se krije u planinskom području između Afganistana i Pakistana, objavio je poruku 'Devet godina od početka križarskog rata' na islamskom portalu kojim se koristi Al Kaida.

Pozvao je pakistanske i turske muslimane na ustanak protiv svojih vlada koje surađuju sa Zapadom u Afganistanu.

>> Poplave u Pakistanu: Masovni egzodus na jugu

'(...) muslimanski turski narod mora se suprotstaviti ponašanju svoje vlade, koja sudjeluje u kampanji ubijanja afganistanskih muslimana', rekao je i dopunio 'isto vrijedi i za pakistansku vladu'.

Lani je godišnjicu terorističkih napada na Sjedinjene Države zvučnim porukama muslimanima popratio prvi čovjek Al Kaide Osama bin Laden, no 2010. je njegovo obraćanje izostalo. Al-Zavahri je rođen u Kairu, a za njim je američka vlada raspisala tjeralicu zbog umiješanosti u svjetski terorizam, uključujući i napade na New York i Washington.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene