Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako sile 'nastave igrati igre'

Ahmadinedžad upozorava da će Iran početi sam obogaćivati uran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad upozorio je u nedjelju da će Iran uskoro početi samostalno obogaćivati uran ako svjetske sile 'nastave igrati igre' s Islamskom Republikom.

Ahmadinedžad je rekao da je iranska Organizacija za atomsku energiju spremna početi proces 20-postotnog obogaćivanja urana. 'Rekao sam dr. Salehiju da počne s proizvodnjom 20-postotnog goriva koristeći centrifuge', rekao je Ahmadinedžad u govoru koji je prenosila državna televizija. Dr. Ali Akbar Salehi na čelu je iranske Organizacije za atomsku energiju. Iranski predsjednik dodao je, međutim, da su 'vrata za komunikaciju i dalje otvorena'.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

'Još smo uvijek zainteresirani za suradnju (sa zapadom) ali ako oni žele nastaviti igrati igre s iranskom nacijom onda ćemo biti spremni samostalno obogaćivati na razinu od 20 posto', rekao je Ahmadinedžad na konferenciji o laserskoj tehnologiji u Teheranu. Kazao je i da je Iran sposoban obogaćivati uran koristeći lasersku tehnologiju, ali nije ulazi u detalje, prenijele su agencije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene