Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Novi početak'

Ahmadinedžad: Iranski izbori najslobodniji na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da su sporni iranski predsjednički izbori bili ‘najslobodniji’ na svijetu dok oporbeni čelnici kritiziraju mjere sigurnosti uvedene nakon izbora.

Tvrdolinijaški presjednik u svom prvom službenom govoru od službene potvrde njegovog ponovnog izbora na izborima 12. lipnja rekao je da ti izbori predstavljaju novi početak za zemlju i da vlada ulazi u ‘novo doba’. ‘Predsjednički izbori bili su na najslobodniji na svijetu... nova vlada ulazi u novo doba, međunarodno i u zemlji’, rekao je Ahmadinedžad. ‘Izbori su novi početak za Islamsku Republiku’.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Ahmadinedžad traži istragu o smrti Nede Age-Soltan

‘Naši strani neprijatelji (Zapad) su pokušali pokazati da je glasovanje dvojbeno kako bi potkopali naš potencijal u svijetu’, rekao je. ‘Oni bi trebali znati da što se više upliću, toliko ćemo mi snažnije i odlučnije ući na međunarodnu scenu’.Oporbeni čelnici Mehdi Karubi, Mir Hosein Musavi i bivši predsjednik Mohamad Hatami su vlasti pozvali da oslobode uhićene nakon izbora i kritizirali uvedene mjere sigurnosti. ‘Nastavak uhićenja i nametnuto izvanredno sigurnosno stanje dovest će do radikaliziranijeg političkog ozračja’, upozorili su na Musavijevoj internet stranici i dodali da ‘valovi uhićenja moraju stati’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene