Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga smrti

Ahmadinedžad traži istragu o smrti Nede Age-Soltan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad poslao je pismo sudskim vlastima u kojima od traži da istragu o smrti mlade Nede Age-Sol, ubijene u prosvjedima zbog njegova reizbora, izvijestitanla je u ponedjeljak agencija Isna.

'Poznato vam je da su nepoznate osobe na ulicama Teherana nedavno u sumnjivim okolnostima ubile mladu iransku državljanku Nedu Agu-Solan', stoji u Ahmadinedžadovu pismu upućenom ajatolahu Mahmudu Hašemiju Pahrudiju. Na amaterskoj video-snimci, objavljenoj i na internetskim stranicama vidi se Nedina agonija, koja je potaknula val emocija, gnjeva i prezira iranskoga naroda prema vlastima. Neda je u međuvremenu postala simbolom otpora prema iranskim vlastima.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 začarani krug Novi zaplet u slučaju Danke Ilić: "MUP umjesto da otkrije i progoni počinitelje kaznenih djela, sudjeluje najvjerojatnije u zlostavljanju i mučenju" Potraga za Dankom još traje Puno pitanja "Djetetu prilikom udarca krene krv, a mi nemamo DNK": Stručnjaci o slučaju ubijene Danke

>> 'Neda je željela demokraciju i slobodu za svoj narod'

'Uzevši u obzir sve što se događalo oko toga bolnog događaja i s obzirom na informacije u stranim medijima, reakcije oporbe i neprijatelja koje su iskorištene za političke ciljeve, smatram da je očito kako im je cilj bio ocrniti Islamsku republiku', stoji u Ahmadinedžadovu pismu u kojemu, među ostalim, od Šahrudija traži da se istraži smrt mlade djevojke, da se pronađu odgovorni za to te da im se sudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene