Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti nam uništenje?!

Slavni fizičar je zabrinut: 'Ljudska bića nastavljaju biti glupo agresivna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je evolucijska prednost takvog ponašanja nestala, ljudsi nastavljaju biti glupo agresivni, kaže Stephen Hawking.

Ugledni fizičar Stephen Hawking ima dug popis stvari koje će dovesti do propasti i uništenja ljudskog roda, a posljednja koja je zauzela mjesto na listi je ljudska agresija.

Pročitajte i ovo Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, i Srna Bijuk u dumovcu Mogu li se psi resocijalizirati? Otto je lani napao petero ljudi: "Vjerovali ili ne, on je danas spreman za udomljavanje" Slika nije dostupna ''SVI SU GUBITNICI'' Šimonović: ''Tko čuva čuvare? Ruska agresija udarac je autoritetu UN-a''

Prošli tjedan Hawking je zamoljen da odgovori na pitanje što je po njemu najveći nedostatak čovječanstva, a odgovor je bio da 'ljudska bića nastavljaju biti glupo agresivna', dugo nakon što je evolucijska prednost takvog ponašanja nestala.

'Čovjek mora kolonizirati druge planete jer će na Zemlji izumrijeti!'

'Ljudski nedostatak za koji bih najviše volio da se ispravi je agresija', rekao je Hawking i dodao kako je ona možda i pomagala u preživljavanju, dolasku do hrane, teritorija ili partnera u vrijeme špiljskog čovjeka, ali sada, kaže fizičar, prijeti uništenju svih nas.

VIDEO Evo što ozbiljno može ugroziti našu egzistenciju!

Prijašnjih godina Hawking je tvrdio da prijetnju ljudima predstavljaju strojevi i vanzemaljci, sada smo prijetnja sebi samima. Krajem prošle godine naveo je, pak, umjetnu inteligenciju kao nešto što bi moglo dovesti do uništavanja svijeta. Ironično je to da Hawking, koji je zbog bolesti paraliziran i ne može govoriti, verbalno komunicira pomoću napredne umjetne inteligencije, odnosno programa koji je za njega razvio Intel, pišeWashington Post.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene