Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj poginulih vojnika

Afganistan: Ubijen jedan mađarski i dvojica francuskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobima u Afganistanu ubijen je jedan mađarski i dvojica francuskih vojnika, priopćili su službeni izvori.

Još su trojica Mađara ranjena u napadu na konvoj ISAF-a na sjeveru zemlje, priopćilo je mađarsko ministarstvo obrane, a prenosi dpa. France Presse javio je kako su i trojica Francuza ranjena. S najnovijom pogibijom broj stradalih francuskih vojnika u Afganistanu od prosinca 2001. popeo se na 47.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

Jedan od ranjenih Mađara u kritičnu je stanju nakon napada na konvoj što se kretao cestom kraj grada Mazar-e-Šarifa. Konvoj je bio na putu od ISAF-ove baze prema Mazar-e-Šarifu kad je prvo odjeknula eksplozija, a zatim je počeo napad sa svih strana, priopćilo je ministarstvo. Mađarski su vojnici bili u jedinici za obnovu.

Francuski vojnik i časnik teško su ranjeni u sukobu sjeverno od glavnoga grada Kabula, kaže se u priopćenju iz ureda francuskoga predsjednika. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u priopćenju 'najoštrije osuđuje pobunjeničke napade' na francuske vojnike i izražava 'odlučnost Francuske da nastavi djelovati u međunarodnim snagama' u Afganistanu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene