Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama obećao

'Afganistan neće biti prepušten sam sebi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama obećao je da Afganistan neće biti prepušten sam sebi kada 2014. afganistanska vojska od međunarodnih postrojbi preuzme odgovornosti za sigurnost u zemlji.

'U Lisabonu ćemo uskladiti naš pristup da bi pokrenuli razdoblje tranzicije kako bi Afganistan sljedeće godine počeo preuzimati pitanje vlastite sigurnosti i radi prihvaćanja cilja predsjednika Hamida Karzaija da se taj proces dovrši do kraja 2014.', rekao je za portugalski list Publico Obama.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Slika nije dostupna mučne scene Britanski vojnik čija je fotografija spašavanja bebe preko bodljikave žice obišla svijet: ''I ja imam djecu, teško je to gledati"

'Iako će smanjenje postrojbi i tranzicija početi u srpnju, NATO će, kao i SAD, sačinjavati trajno partnerstvo s Afganistanom kako bi bilo jasno da Afganistan u trenutku preuzimanja neće biti prepušten sam sebi', rekao je američki predsjednik.

>> Afganistan: Ubijena petorica NATO-vih vojnika

Čelnici 28 zemalja Sjevernoatlantskog saveza će se sastati u petak i subotu u Lisabonu kako bi, među ostalim, potvrdili datum povlačenja postrojbi iz Afganistana i pokretanja proturaketnog štita u Europi. Međunarodni kontingent u Afganistanu ima oko 150. 000 vojnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene