Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećan broj žrtava

Afganistan: Ubijena petorica NATO-vih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage NATO-a u Afganistanu povisile su na pet broj žrtava borbi s pobunjenicima na istoku zemlje tijekom vikenda.

Taj je napad najsmrtonosniji na strane vojnike u posljednjih šest mjeseci. ISAF je najprije objavio da su tri vojnika poginula na istoku Afganistana sukobima s talibanima, no u ponedjeljak je broj povišen na pet.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Vojnikinja Valerija Reportaža iz Mazari Šarifa Na teren izlaze u blindiranim vozilima, težim od 20 tona: Provjerili smo kako žive naši vojnici u Afganistanu

Ukupno je u nedjelju poginulo sedam ISAF-ovih vojnika, nakon što su jedan Danac i Britanac poginuli u eksploziji na jugu zemlje, pa je nedjelja postala najgori dan za koalicijske vojnike od 14. listopada kada su osmorica vojnika ubijena u pet različitih incidenata.

>> Afganistan: Greškom ubio dvojicu Amerikanaca

Još trojica smrtno su stradala u subotu u valu talibanskih napada na jugu, istoku i sjeveru zemlje, kao i u glavnom gradu Kabulu.

Rastuće nasilje šalje upozoravajuću poruku uoči summita NATO-a u koji počinje u petak u Lisabonu. Afganistan će biti glavna tema sastanka na vrhu u vrijeme kada su brojni europski čelnici izloženi pritisku skeptične javnosti da opravdaju svoju potporu ratu koji traje već devet godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene