Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špijunska posla

11 navodni ruski špijun uhićen na Cipru i pušten

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac za kojeg se pretpostavlja da je 11. osoba iz skupine navodnih špijuna uhićenih u Sjedinjenim Državama pod optužbom da su radili u korist Rusije, uhićen je na Cipru, ali je pušten uz jamčevinu, objavila je policija.

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je jučer da je deset osoba uhićeno u SAD-u pod sumnjom da su tajni agenti ruske vlade koji su pokušali prodrijeti u političke krugove američke vlade kako bi slali obavještajna izvješća. Tada je ministarstvo objavilo da je ukupno 11 osoba optuženo za špijunažu u korist Rusije u SAD-u. Robert Christopher Metsos (55), uhićen je u zračnoj luci u Larnaci na Cipru u utorak ujutro kad je kanio otputovati u Budimpeštu, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Cipru Sretno do kraja života? Policija otkrila 133 lažna vjenčanja, uhićeno više osoba Slika nije dostupna Nedavno uhićeni Ameri uhvatili ruske špijune i ostali iznenađeni

>> 'Filmska' priča: Uhićeno 10 navodnih ruskih špijuna

'Na temelju obavijesti Interpola koju smo dobili, traži se njegovo uhićenje zbog pranja novca i špijunaže', rekao je policijski glasnogovornik Michalis Katsounotos Reutersu. Sudac je Metsosa pustio uz jamčevinu od 20.000 eura s nalogom da se u sudnici pojavi za 30 dana kada počinje saslušanje o izručenju. Policija je pokušala zadržati Metsosa u pritvoru, piše Reuters. Lokalni mediji prenose da je Metsos Kanađanin koji posjeduje američku putovnicu. Američko veleposlanstvo u Nikoziji kazalo je britanskoj agenciji da ne zna ništa o uhićenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene