Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKROVITELJ SPAR

Unatoč nedaćama supružnici iz Hrvatske Kostajnice slijedili su san i predstavili autohtoni proizvod od buče

Supružnici Svjetlana i Lovro u projektu Startaj Hrvatska predstavljaju se autohtonim proizvodom koji je danas ponos Hrvatske Kostajnice. Kako bismo saznali više o kreatorima te sjajne kulinarske ideje i njihovu proizvodu, rezancima od sušene buče, pitali smo ih nekoliko pitanja u formi pitalice ili-ili.

Ili kao sve traženija zamjena za tjesteninu ili kao dodatak raznim jelima, rezanci od sušene buče nesumnjivo će plijeniti pozornost u novoj sezoni Startaj Hrvatska.

Supružnici Svjetlana i Lovro, iz OPG-a Lenac, pred sebe su stavili težak zadatak.
Ni njihov privatni ni poslovni početak nije bio lak. Dok su još bili mladi, tek zaručeni par, Lovro je doživio nesreću u kojoj mu je stradao skalp. Nakon toga ubrzali su proces svadbe i vjenčali se prvom prilikom. Odlučili su ostati živjeti u Hrvatskoj Kostajnici, a prilikom ručka koji je pripremila Lovrina majka Lovro je spomenuo kako bi svi trebali probati rezance od buće. Tada gotovo potpuno zaboravljen, ali zdrav obrok.

Startaj Hrvatska 2023_Lenac_predstavljanje kandidata Startaj Hrvatska 2023_Lenac_predstavljanje kandidata (Foto: Nova Studio)

U vrijeme kada je potraga za zamjenama za tjesteninu prisutnija kod sve većeg broja ljudi, plasiranje ovakvog proizvoda pravi je pogodak. Iako je za plasman možda idealno vrijeme, u borbi s prirodnim nepogodama nisu pošteđeni. Uslijed klimatskih promjena i čestih prirodnih katastrofa izrazito je teško uzgojiti proizvod s ekološkim certifikatom, u kontroliranim uvjetima od koštice do finalnog proizvoda.

Bez obzira na sve, ovom tradicionalnom hrvatskom proizvodu, poznatijem i kao kostajničke pletenice, Lenci su odlučiti podariti novi život te su kreirali rezance izrađene od 100 posto buče s hrvatskih polja, koja je nakon branja, rezanja i sušenja zapakirana u vrećicu i spremna za kratko kuhanje.

Startaj Hrvatska 2023_Lenac_predstavljanje kandidata Startaj Hrvatska 2023_Lenac_predstavljanje kandidata (Foto: Nova Studio)

Želja im je hrvatskome tržištu predstaviti ovaj pomalo zaboravljeni proizvod. U projektu Startaj Hrvatska Svjetlana i Lovro dobivaju savjete i dobronamjerne kritike koji će njihovu brendu omogućiti poslovni rast. Svjesni su toga da još ne znaju sve i potpuno vjeruju u taj partnerski odnos te se vesele svemu što dolazi na tom putu. Vjeruju kako će gledatelji prepoznati da se njihovi proizvodi rade s velikom ljubavlju, s puno truda i predanosti. Nadaju se i da će u narednih godinu dana njihovi proizvodi biti na redovnim policama INTERSPAR-a i SPAR-a.

U priloženom videu pogledajte kako se ekipa iz OPG-a Lenac snašla u pitalici ili-ili te što su odgovorili na pitanja preferiraju li više mekane ili al dente rezance, je li im draža začinjena ili neutralna namirnica, zamišljaju li se u budućnosti kao mali ili veliki poduzetnik te jesu li spremni na poslovne izazove ili više igraju na sigurno.

A kako je točno izgledao njihov poduzetnički put, pogledajte u emisiji Startaj Hrvatska u nedjelju, 19. studenog 2023. na Novoj TV.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2023. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene