Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žrtvama dopingiranja iz DDR-a 2,9 milijuna eura odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je isplatila 2,9 milijuna eura odštete sportašima iz bivše Istočne Njemačke (DDR) za koje je bilo utvrđeno da su bili žrtve sustavnog državnog dopingiranja.

Kako je Njemački olimpijski odbor precizirao odštetu je dobilo 157 bivših vrhunskih istočnonjemačkih sportaša, a 370.000 eura je ostalo u fondu kao rezerva kako bi se pokrili eventualno novi slučajevi dopingiranja iz prošlosti. Novac za odštetu osigurala je tvrtke za proizvodnju anaboličkih steroida Jenapharm, te Njemački olimpijski odbor (DOSB).

Pročitajte i ovo Čovjek pao u grob - 1 Dan uoči Sisveta Pao u grob i zvao 112, njima je to bilo smiješno: "Bolovi su nesnosni. Drago mi je da sam pobijedio laži" Ilustracija Sud odlučio Krenula po margarin, a onda se dogodila nezgoda: Trgovački lanac mora joj platiti gotovo osam tisuća eura

Njemačke vlasti, DOSB i Jenapharm smatraju kako će na ovaj način pomoći sportašima oštećenog zdravlja, među kojima je bio i veliki broj onih koji su, ne znajući, od malih nogu bili podvrgnuti sustavnom dopingiranjz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene