Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Romario napokon do 1.000-og pogotka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarni brazilski nogometaš Romario u nedjelju je napokon dočekao svoj 1000-ti pogodak u karijeri, no taj njegov doseg neće priznati Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Romario (41) je za svoju momčad Vasco da Gamu protiv Recifea (3:0) pogodio iz kaznenong udarca, a nakon toga je utakmica bila prekinuta jer su na teren dotrčali Romarijeva majka, supruga, djeca i sva sila novinara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posrnuli glumac Sheen uzvraća udarac: Tuži Warner Bros i želi 100 milijuna dolara! Slika nije dostupna Pele otvorio nogometni muzej

Unatoč velikom slavlju, Romariu zamjeraju posve "nategnuto računanje zgoditaka" jer je u brojku od 1000 uvrstio 71 pogodak s neslužbenih utakmica i treninga, a novinari su pronašli da je zabijao čak i kada je utakmica službeno završila - 0:0.

Zbog svega statistika FIFA Romariu priznaje "samo" 929 pogodaka, a ispred Brazilca su trojica nogometaša. Prvo mjesto drži legendarni Pele koji je postigao 1281 pogodak na 1363 utakmice, još jedan Brazilac Artur Friedenreich je između 1909. i 1935. postigao 1329 zgoditaka, dok je trećeplasirani Austrijanac Franz Binder došao do 1005 pogodaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene