Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Usmanov povećao vlasništvo u Arsenalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanija "Red an White", koja je u vlasništvu ruskog milijardera Ališera Usmanova, kupila je dodatni paket dionica engleskog nogometnog prvoligaša Arsenala i sada je u njezinom vlasništvu 21 posto "Topnika".

Usmanov je koncem kolovoza kupio 14.58 posto dionica koje su do tada bile u vlasništvu bivšeg predsjednika Davida Deina. Ruski tajkun dionice je platio 110 milijuna eura, a nakon što kupio dodatnih 6.42 posto dionica postao je drugi najveći dioničar kluba.

Pročitajte i ovo Provjereno: Stan Biserke Mesić - 3 Provjereno donosi Susjeda joj potpuno uništila stan: "Skoro me šlag strefio kad sam vidjela što se dogodilo" Slika nije dostupna Ruski milijarder kupio 15 posto Arsenala

Vijest o kupovini dionica Arsenala objavljena je svega 24 sata nakon što je Usmanov za 50 milijuna dolara kupio zbirku umjetnina koju je godinama skupljao jedan od najboljih čelista svih vremena i ikona borbe protiv sovjetskog režima, Mstislav Rostropovič, koji je umro u travnju 2004. 

Zbirka je bila ponuđena na prodaju u aukcijskoj kući Sotheby, no Usmanov je bio brži i kupio je cijelu zbirku, te je donirao ruskoj Vladi. 

>> Arsenalov šef 'hladi' glasine o prodaji Amerikancima

>> Wenger: Stop prodaji klubova tajkunima

>> Amerikanci zainteresirani i za Arsenal, Manchester City i Newcastle

>> Rusi 'ušli' i u Arsenal

>> Amerikanci kupili Liverpool

>> Amerikanci kupili Liverpool

Trenutačno je osam engleskih premierligaša u stranim rukama - Aston Villa, Chelsea, Liverpool, Fulham, Portsmouth, West Ham, Manchester United i Manchester City, a uskoro bi mogao "pasti" i Birmingham City.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene