Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U superveleslalomu u Sestriereu pobijedile dvije skijašice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijanka Andrea Fischbacher i Švicarka Fabienne Suter pobjednice su superveleslaloma za Svjetski kup u talijanskom Sestriereu nakon što su obje stazu odvozile u istom vremenu od minute i 21.06 sekundi.

I za Andreu Fischbacher i za Fabienne Suter to je prva pobjeda u karijeri, a obje skijašice ne spadaju u sam svjetski vrh
superveleslaloma. 

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Nikad prije ove dvije skijašice nisu bile niti na postoljima u Svjetskom kupu.

Nijemica Maria Riesch bila je treća sa 24 stotinke sekunde zaostatka, pa je Nijemica zadržala prvo mjesto u poretku ove discipline sa 334 boda.

Nakon utrke u Sestrieresu zaoštrila se i borba za ukupnu pobjednicu Svjetskog kupa jer sada i Austrijanka Nicole Hosp i Amerikanka Lindsey Vonn imaju po 983 boda. Hosp je danas bila 14., a Vonn 16.

Utrku je obilježio i težak pad Austrijanke Marie Holaus (24) koja je helikopterom prevezena u bolnicu.

- Pad je bio jako težak i ona je čak neko vrijeme bila u nesvjesti. Prema viđenom, stradalo je koljeno, kazao je liječnik austrijske reprezentacije. 

Holaus je već jednom zbog teške ozljede koljena imala
stanku od čak tri godine, a prije mjesec dana je u Cortini došla do prve pobjede u karijeri.

Ženski Svjetski kup nastavlja se u petak slalomom u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene