Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjetski sportski događaji koje morate posjetiti prije smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Concierge.com objavio je listu sportskih manifestacija koje biste trebali posjetiti prije nego umrete. Preporuka se odnosi više na mjesto nego sportski događaj, stoga na listu nisu uvršteni događaji koji mijenjaju lokaciju poput Svjetskog nogometnog prvenstva.

Wimbledon - London (od 23. lipnja do 6. srpnja 2008.)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo širenje ponude Bentley potvrdio razvoj manjeg SUV-a i novog sportskog automobila Slika nije dostupna Povratak rotacijskog motora Mazda najavila sportski koncept za Tokio

Za obožavatelje tenisa nema ništa ugodnije od zvuka odbijanja teniske loptice o travu na centralnom terenu za vrijeme finalnog meča. E pa, Wimbledon je najbolja prilika za to. Ni kraljevska obitelj ni svjetski jet set ne propušta ovaj glamurozni turnir. Navodno vam neće smetati ni kiša, koja u Londonu, za vrijeme održavanja Wimbledona, gotovo uvijek pada.

Možda vam se posreći pa se nađete u blizini američkog tenisača Andyja Roddicka ili opasne Ruskinje Marije Sharapove.

Za sve informacije o rezervacijama i kupovini ulaznica za Wimbledon, posjetite službenu internetsku stranicu ovog teniskog turnira.

Wimbledon uvijek počinje šest tjedana prije prvog ponedjeljka u kolovozu.

Tour De France - Francuska (od 5. srpnja do 27. srpnja 2008.)

Tour de France, fizički najzahtjevnija utrka na svijetu koja tjera do granica izdržljivosti, upornosti i duhovne snage. Legendarna uzbrdica duga 13 kilometara uz Alpe d'Huez, mjesto je mučenje za bicikliste, a raj za promatrače koji od uzbuđenja znaju pogurati slabije bicikliste. Ova biciklistička utrka duga je 3.540 km, a ima više od 20 etapa.

Smještaj u francuskim selima u blizini staze rezervira se mjesecima unaprijed, stoga se obratite turističkoj agenciji koja će vam pronaći prikladan smještaj.

Kentucky Derby - Louisville, SAD (3. svibnja 2008.)

"Run for the Roses" uspješno se održava već 133 godine! Jedan je od najstarijih sportskih događaja na jugu Amerike. Na Kentucky Derbyju možete vidjeti neobična muška odijela, te najskuplje i najglomaznije ženske šešire. Najpoznatija imena su imena konja, a osnovne karakteristike jedne od najpoznatijih konjskih utrka na svijetu su drama i napetost. Ovdje se svake godine nađe i veći broj slavnih osoba, od Jessice Simpson do članova britanske kraljevske obitelji.

Najbolja mjesta čuvaju se za članove kluba Twin Spires, a cijena običnih ulaznica koje se mogu kupiti na ulazu iznosi 40 dolara.


Iditarod - Anchorage, Aljaska (1. ožujak 2008.)

U Wasilli, u blizini Anchoragea održava se jedna od najtežih svjetskih utrka - Iditarod. Zašto Wasilla koja je 67 km sjeverno od Anchoragea? Zato što je tamo snijeg dublji. Osamdesetak psećih grupa mora proći kroz najnepristupačnije terene: planine, rijeke, tundre, uz veoma niske temperature, mećave i jake vjetrove te završiti 1.770 km dugo putovanje.

Ovaj je sportski događaj besplatan, a novac ćete potrošiti na kvalitetnu opremu za niske temperature.

Grand Sumo turniri - Tokio, Japan

Obavezno posjetite Tokio u kojem ćete komunicirati s ogromnim, ali ljubaznim ljudima, jelo koje želite naručiti pokazivat ćete prstom, u toaletu se mučiti s dugmićima, a preporučljivo je zalutati i na sumo meč.

Ondje ćete imati osećaj da se nalazite u nekoj drugoj dimenziji. Golemi muškarci u svilenim "gaćicama" velikim neobičnim koracima formiraju krug. Hrvači, odnosno "rikishis" okruženi balama sijena guraju se i udaraju u pijesku. Umjesto zviždaljke čuje se gong, a suci su odjeveni poput krhke porculanske lutke.

Sumo hrvanje održava se čak 1.500 godina. Sumo borci nemaju ograničenja kada je u pitanju njihova tjelesna težina. No, ne smiju se vući za kosu, kopati oči, daviti ili udariti protivnika u trbuh. Riječ je o jednom civiliziranom hrvačkom natjecanju.


Sumo mečevi održavaju se cijele godine, a najvažniji su Grand turniri od kojih se tri održavaju u Tokiju.

Zimske X igre - Aspen, Colorado

Ima nešto i za ljubitelje zimskih sportova - Aspen za vrijeme održavanja Winter X igara! Aspen je epicentar ekstremnih sportova, stoga na Winter X možete svjedočiti još opasnijim i vrtoglavijim varijacima već dovoljno opasnih i rizičnih sportova.

Ovi sportski spektakli su besplatni, a održavaju se svake godine u u siječnju.

Rolex Sydney Hobart Yacht Race - Sydney, Australija

U Australiji će vas zadiviti utrka jahti duž jugoistočne obale sve do Tasmanije. Jahte dramatično startaju iz luke u Sydneyju, koja je u to vrijeme puna turista, ali i lokalnih stanovnika. Najbolja mjesta imaju oni koji svake godine borbeni start prate 26. prosinca u svojim brodicama.

Boca Juniors - Buenos Aires, Argentina

Navijači lokalnih nogometnih utakmica tako su strastveni da je čarobna energija svugdje oko vas. U Buenos Airesu nemojte propustiti utakmicu nogometnog kluba Boca Juniors. Utakmice na domaćem terenu igraju se na nogometnom stadionu La Bombonera, koji izgleda kao kutija čokoladnih poslastica. 63.000 vatrenih navijača u plavo-zlatnim dresovima popuni tribine stadiona i igra može početi.

Njihove su nogometne utakmice većinom rasprodane, ali preko lokalnih preprodavača, na dan utakmice, možete nabaviti ulaznice za odlična mjesta.

Nogometna sezona traje od kolovoza do prosinca.

Masters - Kolovoz, (SAD)

Masters, jedan od četiri najveća golf turnira očarat će ljubitelje golfa. Turnir se održava u kultnom golf klubu Augusta Nationalu, epicentru američke golf tradicije, gdje možete stajati rame uz rame s velikanima ovog glamuroznog sporta poput Tigera Woodsa.

Zabranjeno je razgovarati na mobitel ili preglasno navijati te skakati od sreće nakon greške protivnika vašeg favorita.

Ulaznice je teško nabaviti jer su dostupne isključivo VIP osobama s posebne liste na koju se rijetko dodaju nova imena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene