Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak rotacijskog motora

Mazda najavila sportski koncept za Tokio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mazda je objavila teaser svog novog konceptnog automobila koji će biti predstavljen na ovogodišnjem tokijskom auto salonu krajem ovog mjeseca. Za sada nije poznato o kakvom će se točno automobilu raditi, osim da je riječ o studiji "modernog i autentičnog coupea".

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST: Mazda3 Sedan je dokaz da kompaktne limuzine mogu biti atraktivne! Slika nije dostupna TEST TEST Mazda CX5 – nova generacija ne želi biti veća i brža, i to je dobro

Točnije, službeno priopćenje navodi kako se radi o "cjelokupnoj mazdinoj povijesti sportskih automobila u jednom vozilu". Priloženi teaser nam pak otkriva da će ovaj model imati dugački poklopac motora, položenije vjetrobransko staklo, klasičnu GT pozadinu te sportski krov, kao i izraženija stražnja svjetla, a čini se i da su klasični retrovizori zamijenjeni kamerama.

Za sada nema nikakvih informacija o tehničkim karakteristikama, no možemo slobodno pretpostaviti kako se radi o automobilu s nekom vrstom rotacijskog, odnosno Wankel motora. Naime, očekuje se skoro lansiranje nove Mazde s takvim pogonom, a i mazdin šef prodaje i marketinga Masahiro Moto je nedavno natuknuo na takvu mogućnost.

Naime, kada je prije nekoliko dana od strane novinara nizozemskog AutoVisiea upitan hoće li Mazda nastaviti s razvojem Wankel motora Moro je odgovorio sa "stay tuned", a potom sam upitao novinara hoće li doći na tokijski auto salon. Time je jasno dao do znanja kako se u Tokiju može očekivati sljedeći korak na tom području.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene