Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rasmussen: Razmišljao sam o samoubojstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danski biciklist Michael Rasmussen priznao je kako je bio na rubu da počini samoubojstvo nakon što izbačen iz nizozemske momčadi Rabobank pa nije mogao nastaviti natjecanje na ovogodišnjem Tour de Franceu.

Iako je osvojio 16. dionicu Toura de Francea i bio vodeći u ukupnom poretku, 25. lipnja vodstvo Rabobanka je kapetana Rasmussena izbacilo iz momčadi. U nekoliko je navrata lagao gdje trenira, te tako izbjegao dva nenajavljena dopinška testiranja uoči Toura, u svibnju i lipnju. Vodstvu momčadi je prekipjelo kada je bivši biciklist Davide Cassani rekao kako ga je vidio u Italiji u vrijeme za koje je Rasmussen tvrdio da je trenirao u Meksiku. Danac je naknadno priznao da je ipak bio u Italiji. 

Pročitajte i ovo Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva Slika nije dostupna Posljedice napora FOTO Pogledajte njegove noge nakon 18. etape Tour de Francea

U intervjuu za nizozemski De Telegraaf, Rasmussen je rekao kako je satima neprekidno plakao dok su ga odvozili s natjecanja.

"Iz drugog smjera su pored nas prolazili automobili i kamioni. U tom trenutku razmišljao sam o tome da zgrabim volan i okončamtu užasnu noćnu moru", rekao je Rasmussen.

Kasnije, dok je sjedio u hotelskoj sobi s kolegom Erikom Dekkerom, ponovno je razmišljao o tome da si oduzme život. 

"Nekoliko sati kasnije stajao sam nasred sobe, sam. Moj cijeli svijet se srušio. Sećom, nisam mogao pronaći u sobi nikakvo uže, jer sada ne bih bio ovdje", kazao je Danac. 

Zašto je lagao, i dalje ne želi otkriti. Razlozi su, kaže, osobne prirode i ne želida dospiju u javnost. No, rekao je kako je vodstvo njegove momčadi cijelo vrijeme znalo da on nije u Meksiku. Iz Rabobanka su to, naravno, opovrgnuli.

Ipak, indikativno je to što je Rasmussen iz istog razloga izbačen i iz danske reprezentacije. Naime, antidopinškim je agencijama nekoliko puta odbio otkriti gdje trenira kako bi izbjegao kontrole, što je vodstvu Danskog biciklističkog saveza bio dovoljan razlog za protjerivanje. Rasmussen tako neće smjeti nastupiti na svjetskom prvenstvu u Stuttgartu i Olimpijskim igrama u Pekingu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene