Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ranieri novi trener Parme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Claudio Ranieri vratio se u talijanski nogomet na velika vrata. Bivši trener Chelsea i Valencije, zamijenio je Stefana Piolija koji je nakon nedjeljnog poraza od Rome (3:0) dobio otkaz.

Parma se nalazi na pretposljednjem mjestu u Seriji A sa samo 3 pobjede. 41-godišnji Pioli je već sedmi trener koji je u talijanskoj prvoj ligi ove sezone dobio otkaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ranieri gubi posao u Juventusu? Slika nije dostupna Mourinho Ranieriju: ''Prestar si!''

"Zahvaljujemo njemu i njegovom pomoćnom osoblju - Giacomu Murelliju, Matteu Ostiju i Bruni Fantiniju na suradnji", objavljeno je na web stranici kluba. 

55-godišnji Ranieri, nakadašnji branič Rome, u talijanski se nogomet vratio nakon 10 godina. Nakon što je vodio Cagliari, Napoli i Fiorentinu, 1997. otišao je u Španjolsku. Dvije godine bio je trener Valencije, a potom još godinu Atletica iz Madrida. Tada je ponovo promijenio klimu i preselio u Englesku. Četiri godine trenirao je londonski Chelsea, koji je doveo i do polufinala Lige prvaka u sezoni 2003./2004. 

Roman Abramović ga je otpustio 2004 i na njegovo mjesto doveo sadašnjeg trenera Josea Mourinha. ranieri se tada vratio u Valenciju,no samo nakratko. Nakon što je klub ispao iz Kupa UEFA-e, ponovo je dobio otkaz. Tada se vratio u Italiju i radio kao komentator na televiziji. 

Prvi test Ranierija čeka u četvrtak kada je na rasporedu utakmica s Bragom u Kupu UEFA.

"Vjerujem da se možemo spasiti, prezuzeo sam ovaj zadatak jer imam povjerenja u planove kluba. Moj ugovor?? Nije sve u novcu.. Parma dobro igra, ali potreban je drugačiji pristup", rekao je Ranieri. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene