Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Postignut dogovor oko gradnje rukometne Arene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb i konzorcij Ingra-TriGranit našli su rješenja za nekoliko spornih točaka vezanih za gradnju zagrebačke Arene.

Razgovore nastavljaju i sutra i nadaju se da su blizu dogovoru, proizlazi iz izjava predstavnika Grada i konzorcija nakon današnjeg sastanka i s predstavnicima Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arena Zagreb bit će dovršena u roku Slika nije dostupna Međunarodna komisija obišla gradilište 'zagrebačke Arene'

"Nadam se da smo otišli korak, dva dalje, razgovore nastavljamo sutra ujutro i nađemo li rješenja za još neka, rekao bih, minorna pitanja, nadam se da smo blizu sporazuma", izjavio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Ivo Jelušić nakon sastanka predstavnika Vlade, Grada i konzorcija održanog poslijepodne u Banskim dvorima.

Konzorcij je predložio određena rješenja za koja misli da mogu biti obostrano korisna i da će konzorcij biti u mogućnosti ići u realizaciju Arene. 

Sutra ćemo finalizirati prijedlog, s naše strane ponuditi rješenja da sutra bude postignut dogovor, kaže predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim.

Jelušić je ponovio da su Grad i Vlada složni, da između njih nema disonantnih tonova, te da je Grad ostao kod svojih uvjeta.

Grad nije odustao ni od čega, kazao je, ponavljajući da Grad traži da ostane samo ugovor o zakupu dvorane, te da sve što nema veze s tim ne bude u ugovoru, da se njime ne tretira ni promjena GUP-a, ni gradnja infrastrukture.

To je ono oko čega smo se usuglasili, rekao je Jelušić dodajući da su predstavnici konzorcija prihvatili i traženje Grada da se izgradnja trgovačkog centra ne vezuje uz izgradnju dvorane.

Oppenheim je potvrdio da će trgovački centar biti zasebno rješavan, po sasvim drugoj proceduri koja će biti neovisna o Areni.

Koja su još "manja pitanja" ostala neriješena, Jelušić nije htio reći pravdajući to interesom da se postigne dogovor i ocjenom da su "Ingra i TriGranit bili vrlo kooperativni".

Bude li sutra postignut dogovor, Oppenheim je najavio da će konzorcij već sljedeći tjedan podnijeti zahtjev za lokacijsku dozvolu, a Jelušić je najavio da će Grad sa svoje strane učiniti sve da bude "maksimalno brz servis i da u što kraćem roku budu izdane lokacijska i građevinska dozvola".

Razgovori između Vlade, Grada Zagreba i konzorcija Ingra-TriGranit i sutra će se održati u Banskim dvorima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene