Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arena Zagreb bit će dovršena u roku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arena Zagreb, višenamjenska športska dvorana za 15.200 posjetitelja u Laništu, u čiju će gradnju biti uloženo 87 milijuna eura, bit će dovršena u predviđenom roku, u prosincu ove godine, jer svi radovi dobro napreduju.

O tome je tijekom razgledanja gradilišta Arene Zagreb izvijestio Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, domaćin ministrici zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marini Matulović-Dropulić i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upitna utakmica protiv Rusije Arena nema uporabnu dozvolu, upitna utakmica s Rusijom Slika nije dostupna Sanader i Bandić zadovoljni radovima na Areni Zagreb

'Radovi se izvode 'punom parom'', kazao je Oppenheim i dodao kako je na gradilištu 350 radnika. U podzemnoj garaži izvedeni su radovi na temeljnoj ploči i obodnim zidovima, u prizemlju su u cijelosti izvedeni armiranobetonski radovi, baš kao i na prvom katu gdje su izgrađeni stupovi, jezgre dizala, stubišta, grede i stropne ploče. Na drugom katu su izvedeni armiranobetonski stupovi, većina kosih greda, a ostatak se planira izgraditi do sredine travnja.

Na gradilištu je postavljen i plato za proizvodnju 86 fasadnih potporanja (koji će biti postavljeni oko Arene), a visina im seže od 27 do 37 metara, a težina od 150 do 210 tona. Do sada je proizvedeno šest potporanja, a tri su postavljena na građevinu.

Ministrica Matulović-Dropulić je, izrazivši zadovoljstvo obavljenim radovima, koji slijede operativni plan, navela kako će, budu li radovi i dalje tako napredovali, za osam mjeseci objekt biti završen. Za sve športske priredbe uvijek smo bili u vremenskom škripcu, ali smo i uvijek sve napravili na vrijeme, kazala je ministrica i ustvrdila da je jedini način da se tako komplicirani objekti naprave na vrijeme da i Vlada i grad Zagreb i izvođači budu kao jedan što je i sada slučaj.

'Kad se braća slože, i Arena se sagradit može', pjesnički je bio raspoložen gradonačelnik Milan Bandić. Nastavljajući u ozbiljnijem tonu, kazao je da su gotovi natječaji za dva rotora i denivelaciju Jadranske avenije u iznosu od 150 milijuna kuna i dodao da će se za koji dan početi graditi pristupne ceste i druga infrastruktura koja će pratiti radove na gradilištu.

Na novinarski upit o nekim nagađanjima da se Ingra 'preračunala u troškovima' i da će gradnja Arene stajati više od planiranog, ministrica Matulović-Dropulić je rekla da postoje ugovori, a nagađanja, kaže, ne bi komentirala.

'To je i nama prvi glas', kazao je Oppenheim i naglasio da za sada sve ide po planu te kako očekuje da će konzorcij Ingre i TriGranita 15. prosinca predati dvoranu.

U Areni Zagreb iduće godine održat će se Svjetsko rukometno prvenstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene