41132
41132
41132
41132
41132

Arena Zagreb bit će dovršena u roku

  • , 20.03.2008., 16:43
  • Autor:
  • komentara

Arena Zagreb, višenamjenska športska dvorana za 15.200 posjetitelja u Laništu, u čiju će gradnju biti uloženo 87 milijuna eura, bit će dovršena u predviđenom roku, u prosincu ove godine, jer svi radovi dobro napreduju.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

O tome je tijekom razgledanja gradilišta Arene Zagreb izvijestio Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, domaćin ministrici zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marini Matulović-Dropulić i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

'Radovi se izvode 'punom parom'', kazao je Oppenheim i dodao kako je na gradilištu 350 radnika. U podzemnoj garaži izvedeni su radovi na temeljnoj ploči i obodnim zidovima, u prizemlju su u cijelosti izvedeni armiranobetonski radovi, baš kao i na prvom katu gdje su izgrađeni stupovi, jezgre dizala, stubišta, grede i stropne ploče. Na drugom katu su izvedeni armiranobetonski stupovi, većina kosih greda, a ostatak se planira izgraditi do sredine travnja.

Na gradilištu je postavljen i plato za proizvodnju 86 fasadnih potporanja (koji će biti postavljeni oko Arene), a visina im seže od 27 do 37 metara, a težina od 150 do 210 tona. Do sada je proizvedeno šest potporanja, a tri su postavljena na građevinu.

Ministrica Matulović-Dropulić je, izrazivši zadovoljstvo obavljenim radovima, koji slijede operativni plan, navela kako će, budu li radovi i dalje tako napredovali, za osam mjeseci objekt biti završen. Za sve športske priredbe uvijek smo bili u vremenskom škripcu, ali smo i uvijek sve napravili na vrijeme, kazala je ministrica i ustvrdila da je jedini način da se tako komplicirani objekti naprave na vrijeme da i Vlada i grad Zagreb i izvođači budu kao jedan što je i sada slučaj.

'Kad se braća slože, i Arena se sagradit može', pjesnički je bio raspoložen gradonačelnik Milan Bandić. Nastavljajući u ozbiljnijem tonu, kazao je da su gotovi natječaji za dva rotora i denivelaciju Jadranske avenije u iznosu od 150 milijuna kuna i dodao da će se za koji dan početi graditi pristupne ceste i druga infrastruktura koja će pratiti radove na gradilištu.

Na novinarski upit o nekim nagađanjima da se Ingra 'preračunala u troškovima' i da će gradnja Arene stajati više od planiranog, ministrica Matulović-Dropulić je rekla da postoje ugovori, a nagađanja, kaže, ne bi komentirala.

'To je i nama prvi glas', kazao je Oppenheim i naglasio da za sada sve ide po planu te kako očekuje da će konzorcij Ingre i TriGranita 15. prosinca predati dvoranu.

U Areni Zagreb iduće godine održat će se Svjetsko rukometno prvenstvo.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

151996b9c2_61018811 Tko bi pobijedio da su izbori danas (Video: Dnevnik Nove TV)

Predsjednički izbori održat će se za 32 dana. Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje raspoloženja birača. Točnije, kome bi dali svoj glas. Redovito istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls na 969 ispitanika.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se