Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pobjednici Kupova u Ligu prvaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osvajači nacionalnih kupova u skoroj budućnosti mogli bi umjesto u Kup UEFA nastupati u kvalifikacijama Lige prvaka, najavio je William Gaillard, savjetnik novog predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinia.

Prema tom prijedlogu. o kojem će se raspravljati u lipnju. pobjednici kup natjecanja bili bi uključeni u novi sustav Lige prvaka, čiji format još uvijek nije definiran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UEFA: Porto ipak u Ligi prvaka Slika nije dostupna Finala Lige prvaka od sada subotom

"Želimo kupovima vratiti značaj i stari sjaj jer su u zadnje vrijeme postali manje važni. Ukoliko osvajač kupa plasman u Ligi prvaka osigura kroz prvenstvo, to pravo neće dobiti finalist kupa, već idući u prvenstvu," dodao je Gaillard.

Ideja o promoviranju kup natjecanja dio je Platinijeva plana kojim pokušava smanjiti broj sudionika iz najjačih liga u Ligi prvaka.

"Ideja da pobjednici kupova idu u kvalifikacije Lige prvaka za sada je dobila veliku podršku. Pozdravili su je Bayern, Barcelona i Rangers, a nitko se nije izjasnio protiv," zaključio je Gaillard.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene