Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Hornetsima prvi poraz, Dallasu prva pobjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U NBA ligi od sinoć više nema neporaženih momčadi nakon što su Golden State Warriorsi pobijedili New Orleans/Oklahoma City Hornets sa 121:116.

Hornetsi su sezonu započeli sa četiri pobjede, uključujući i onu protiv Warriorsa kod kuće prije dva dana, no u Oaklandu nisu mogli izbjeći prvi poraz sezone. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: 318 koševa u New Jerseyu Slika nije dostupna NBA: Boozer proslavio rođendan sjajnom igrom

Hornetsima je presudio njihov bivši igrač Baron Davis sa 36 poena i 9 asistencija, dok je kod gostiju najučinkovitiji bio Chris Paul sa 34 koša i 10 asista.

LeBron James (19, 12 asistencija) je odveo svoje Cleveland Cavalierse ka domaćoj pobjedi nad Chicago Bullsima (113:94), no zvijezda Cavsa morala se opravdati za odlazak sa utakmice protiv Atlante u utorak navečer.

"Bio je to moj nepromišljen potez jer sam bio jako ljut što gubimo doma od momčadi poput Atlante. Otišao sam deset sekundi prije kraja produžetka kada je bilo devet razlike za Atlantu, a ja sam zadnji koga mogu optužiti za malodušnost. Jednostavno, u toj je utakmici sve bilo gotovo", kazao je James.

Cavaliersi su sinoć odigrali najbolju utakmicu u sezoni, imali su čak 38 asistencija, kao najbolja skakačka momčad lige 47 skokova, ali su gađali slobodna bacanja 15:18, a u tom su segmentu inače najgori u ligi. 

Utakmicu će pamtiti igrač Cavsa Donyell Marshall (15) koji je
postao tek četvrti igrač u povijesti lige sa više od 10.000 koševa, 5000 skokova, 750 trica i 750 blokada. Marshall je u svojoj 13. NBA sezoni, a preostala trojica - Clifford Robinson, Sam Perkins i Scottie Pippen - igrala su barem 17 sezona.

Dallas Mavericksi su u Phoenixu došli do prve pobjede u sezoni (119:112), za koju je najzaslužniji Nijemac Dirk Nowitzki (35). 

I prošlogodišnji finalist lige Dallas i Phoenix važili su za favorite prije sezone, a nakon prvih utakmica Mavericksi imaju 1:4, a Sunsi 1:5. Denver Nuggetsi ostaju jedina momčad lige bez pobjede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene