Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kostelić pao, čast spasio Natko Zrnčić-Dim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pao je u slalomskoj vožnji prve superkombinacije Svjetskog kupa u američkom Beaver Creeku, a čast hrvatskog skijanja spasio je Natko Zrnčić-Dim osvajanjem trinaestog mjesta što mu je najveći uspjeh karijere.

Natko Zrnčić-Dim je nakon superveleslaloma bio 28. sa 2.01 sekunde zaostatka za najbržim Cucheom, a u slalomu je sa ukupno desetim vremenom mladi hrvatski skijaš još poboljšao svoju poziciju i stigao do 13. pozicije i velikih 20 bodova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivica Kostelić drugi u prvoj vožnji Slika nije dostupna Slalom: Ivica Kostelić završio na 14. mjestu

Za pobjednikom Švicarcem Danielom Albrechtom Zrnčić-Dim je zaostao ukupno 2.18 sekundi.

Za 21-godišnjeg Zagrepčanina, kojemu je nadimak Prdek, Beaver Creek je najdraža postaja u Svjetskom kupu jer je u tom američkom zimovalištu, opet u superkombinaciji, lani bio 23., što mu je bio najbolji plasman do danas u karijeri. Zrnčić-Dim je bodove u superkombinaciji osvajao još u Val d'Isereu 2005, gdje je bio 24. i ove godine u Kvitfjellu (29.).

Kostelić je zauzimao 19. poziciju nakon odvezenog superveleslaloma, no u slalomu je pao na sredini staze i ostao bez plasmana, kao i Ivan Ratkić, koji je odustao u superveleslalomskoj utrci.

Iza pobjednika Albrechta na drugo se mjesto sa 67 stotinki zaostatka plasirao Francuz Jean-Phillipe Grange, dok je treći Čeh Ondrej Bank (+0.97).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene