Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još jedna atletičarka pala na doping testu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američku atletiku i dalje potresaju dopinški skandali, a najnoviji je vezan uz 28-godišnju sprinterku LaTashu Jenkins, koja je u srpnju bila pozitivna na anabolički steroid nandrolon, objavio je danas list Chicago Tribune.

Ukoliko LaTasha Jenkins bude pozitivna i na tzv. B-testu, prijeti joj dvogodišnja suspenzija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Diskaš Fazekas kojem je zbog dopinga oduzeta zlatna medalja ide na OI Slika nije dostupna Atletika: Gatlin dobio četiri godine kazne

LaTasha Jenkins je 2001. na dvoranskom SP-u osvojila srebrnu medalju u utrci na 200 metara. Dvije godine kasnije povukla se iz atletike, ali se 2004. ponovno vratila na atletske staze. Krajem lipnja ove godine bila je treća u utrci na 200 metara na prvenstvu SAD-a.

Njen trener je kontroverzni Trevor Graham, uz kojeg se vežu brojni dopinški skandali. LaTasha Jenkins je jedanaesta atletičarka koju je trenirao Graham, a koja je bila pozitivna na doping kontroli.

Prije nje na doping testu su pali svjetski rekorder na 100m Justin Gatlin i bivša trostruka olimpijska pobjednica Marion Jones. Njih dvoje je također trenirao Trevor Graham.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene