Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Željko Jerkov podnio ostavku, Hajduk izbjegao stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Poljudu je napeto. Čini se kako je Skupština donijela odluku o uplati novca Hrvoju Vukoviću bez znanja predsjednika, na što je Jerkov odgovorio neopozivom ostavkom.

Službeno je potvrđeno da je predsjednik Hajduka Željko Jerkov podnio ostvaku. 

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

Odluku o ostavci donio je, također prema za sada neslužbenim informacijama, nakon što je Skupština bez njegova znanja uplatila Hrvoju Vukoviću dugovanja od 2 milijuna i 188 tisuća kuna.

Navodno je stav Željka Jerkova bio kako stečaj i nije tako loše rješenje za Hajduk, jer bi klub imao priliku početi ispočetka.

Željko Jerkov je izjavio kako mu nije preostalo ništa drugo nego da podnese ostavku nakon gotovo jedinstvenog stava Skupštine Hajduka da ne prihvati njegov prijedlog za odlazak Hajduka u stečaj.

Uz to, kazao je Jerkov, neću kršiti zakon, jer mislim da je odbijanje stečaja od strane Skupštine upravo kršenje zakona.

Osim Uprave i članova Skupštine, na stadionu se okupilo i oko 20 predstavnika Torcide koji traže rješenje problema u klubu.

Predsjednik Skupštine Hajduka Ante Nosić kazao je kako mu je veoma žao što je Jerkov podnio neopozivu ostavku. 

'No, skupština Hajduka je energično protiv stečaja jer nas stečaj vodi u jedno 'neobrano grožđe' u kojem se ne zna kako bi to sve skupa završilo. Zato je Skupština odlučila da je bolje platiti dva milijuna i 180 tisuća kuna preko HNS-a i tako izbjeći stečaj iz kojeg bi se lako moglo dogoditi da Hajduk padne u drugu ili treću ligu', kazao je Nosić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene