Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Imamo važnijeg posla od ugovora s HNS-om'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nakon razgledavanja nekoliko lokacija u blizini Klagenfurta, od čega je jedna bila izvanredna, ali i preluksuzna, a samim time i preskupa za ono što nam treba, Nikola Jurčević i ja smo se složili da je Bad Tatzmannsdorf u Gradišću optimalno rješenje za nas.'

Rekao je to danas na konferenciji za novinare izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na svečanoj premijeri 'Kraljevog govora' Slaven Bilić: Moje mucanje su svi prihvatili lakše od mene Slika nije dostupna Skromnost joj nije vrlina Nova Klik djevojka: 'Najjači aduti su mi cice, guza i p***'

Po njegovim riječima, ova lokacija je puno bolja od svih dosadašnjih baza za završne pripreme, koji su naši nogometaši imali za vrijeme nastupa na ranijim europskim i svjetskim prvenstvima, a na odluku je utjecala i činjenica što u Gradišću živi najviše Hrvata, od kojih je većina na to područje Austrije došla još u 16. stoljeću.

"Nema potrebe više trošiti riječi na kamp koji nam pruža gotovo optimalne uvjete za pripreme, a i od Graza je udaljen samo 40-ak km, ali je za nas najvažnije da do stadiona Prater u Beču, na kojem 8. lipnja igramo utakmicu protiv Austrije, ima samo 117 kilometara", kazao je Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević.

Prije nastupa na EP, naši nogometaši odigrat će nekoliko jakih pripremnih utakmica od kojih će prva biti 6. veljače protiv Nizozemske ili Danske, dok se za drugi termim 26. ožujka razmatraju ponude Turske, Belgije i Češke, za koju Bilić smatra da bi baš ona u Pragu bila idealan test za oglede protiv Njemačke i Poljske, koje ćemo 12. i 16. lipnja igrati u Klagenfurtu.

Bilić je kazao da će pripreme za EP započeti 18. svibnja i da će trajati tri tjedna, te će biti podijeljene u tri dijela.

"Sada još ne mogu reći hoćemo li prvi dio provesti na moru ili u planinama, ali drugi dio priprema ćemo najvjerojatnije imati u Čatežu, a završni u Bad Tatzmannsdorfu", rekao je Bilić.

Glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, kazao je da će, sukladno odlukama Izvršnog odbora HNS-a, Slavenu Biliću u "razumnom roku" biti ponuđena mogućnost produženje ugovora do 2010. godine, što do sada niti jednom izborniku nije ponuđeno.

"Ne treba ni zbog nas sada raditi iznimke, jer ni ja, ni moji
suradnici u protekle dvije godine nikada nismo postavljali pitanje ugovora, osim što sam ja inzistirao, a to ću i dalje raditi, da se riješi status Roberta Prosinečkog. Mi znamo da nam nikakav ugovor ne garantira status. Nas drži samo rezultat, ali smo svjesni i da je ovo pravi trenutak za razgovor o njegovom produžetku. Iskreno, sada imamo puno puno važnijeg posla od razgovora o produženju ugovora, iako priznajem da ovu ponudu Izvršnog odbora doživljavam kao kompliment, ali ja još uvijek imam važeći ugovor do kolovoza iduće godine", zaključio je Bilić i izrazio uvjerenje da će budući razgovori oko ugovora završiti na obostrano zadovoljstvo pregovarača, ali i svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene