Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO: Klagenfurt spreman za "hrvatsku invaziju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korušku i Hrvatsku veže dugogodišnje prijateljstvo, te vjerujem da će puno Austrijanaca, bez obzira što je i austrijska nogometna reprezentacija u istoj skupini, na EURU navijati za Hrvatsku, kazao je prilikom predstavljanja grada Klagenfurta i pokrajine Koruške kao domaćina EURA 2008 poglavar koruške vlade Joerg Haider.

"Mnogi Austrijanci vjeruju da Hrvatska može osvojiti naslov prvaka, a mi očekujemo veliki broj hrvatskih navijača ne samo u Klagenfurtu, već i u cijeloj pokrajini Koruškoj", kazao je Haider, prisjetivši se ratnih vremena kada je osobno dogovarao konvoje s lijekovima i medicinskim potrebštinama za Hrvatsku. Haider je napomenuo da iznimno veliki broj hrvatskih turista pohodi Korušku tijekom zimske sezone, ali i da veliki Koruščana odlazi tijekom ljeta na hrvatski Jadran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EURO: UEFA ne žali zbog ispadanja Švicarske Slika nije dostupna Austrijancima milijun eura - ako osvoje EURO

"U Klagenfurtu ćemo igrati dvije važne utakmice, 12. lipnja protiv Njemačke i 16. lipnja sa Poljacima, a možete biti uvjereni da će hrvatsku nogometnu reprezentaciju bodriti najmanje 50.000 Hrvata", kazao je predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Vlatko Marković, dodavši kako su Austrijanci uvijek bili prijateljski naklonjeni prema Hrvatima.

"Austriji želim isto što i Hrvatskoj i najviše bi volio da u četvrtfinale EURA prođemo i mi i Austrijanci", kazao je nakraju Marković.

Gradonačelnik Klagenfurta Harald Scheurer izjavio je kako se iz Klagenfurta brže dođe do Zagreba negoli do Beča, a skupinu u kojoj su Hrvatska, Austrija, Njemačka i Poljska nazvao je srednjeuropskom.

Klagenfurt će biti spreman primiti brojne hrvatske navijače, pa oni bez ulaznice mogu se okupljati i gledati susrete na posebnim punktovima u središtu grada i pokraj jezera Woertheseu, gdje i posve novi stadion koji prima 32.000 gledatelja, dodao je Scheurer. Klagenfurt ima 120.000 stanovnika, a za vrijeme utakmica EURA ugostit će više do 150.000 poklonika nogometa, među kojima će zasigurno biti i veliki broj Hrvata, zaključio je gradonačelnik Klagenfurta, apeliravši na naše navijače da prilikom boravka u Klagenfurtu isključivo koristi javni prijevoz, koji će se odvijati po produljenom redu vožnje i učestalije od uobičajenog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene