Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eto'o ponuđen Liverpoolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manadžer Rafe Beniteza, Manuel Garcia Quilon, priznao je da je Samuel Eto'o ponuđen 'Redsima'. Benitez ozbiljno razmišlja o 'uslugama' 25-godišnjeg Kamerunca kojeg se Barcelona, navodno, želi čim prije riješiti.

Barca navodno, želi 'nadmetački rat' klubova zainteresiranih za Eto'a kako bi postigla cijenu od 30 milijuna funti (oko 45 milijuna eura). U igri su Chelsea, Arsenal, Liverpool i Manchester (za sada).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raul i Eto'o u Liverpoolu? Slika nije dostupna Liverpool u lovu na Cristiana Ronalda i Torresa

"Barcelona je Eto'a stavila na englesko 'tržište', no prvo su ga ponudili Liverpoolu", rekao je Manuel Garcia Quilon.

Benitez je Kamerunca želio vidjeti u 'Redsima' i prije dvije godine kada je napustio Real iz Mallorce, ali nije se mogao nadmetati s 'kupovnom moći' Barcelone. No sada stvari stoje drugačije. Tajkuni George Gillett i Tom Hicks su navodno, nakon kupnje Liverpoola, bivšem treneru Valencije dali odriješene ruke što se tiče trošenja novca. 

Liverpool se, uz potporu novih vlasnika, neće ograničiti samo na Eto'a. Na listi želja nalazi se i 22-godišnji napadač Atletica iz Madrida Fernando Torres. 'Redsi' bi za njega trebali iskeširati 27 milijuna funti (oko 40 milijuna eura), čime bi klub oborio vlastiti transferski rekord. Najviše novca do sada potrošili su 2004. Tada je iz Auxerrea doveden Djibril Cisse za rekordnih 14 milijuna funti (gotovo 21 milijun eura). 

S druge strane, menadžer Samuela Eto'a inzistira da Kamerunac ne želi otići s Nou Campa, iako je u ovotjednom intervjuu Eto'o pozvao i Arsenal i Manchester United da daju ponude i time jasno dao do znanja da razmišlja o odlasku na kraju sezone. 

Ipak, jučer navečer, njegov je agent, Jose Maria Mesalles, izjavio: "Samuel nema u planu napustiti barcelonu. On je ovdje zadovoljan". 

Eto'o ima i drugih 'briga'. Nada se da će i četvrti put ponijeti naslov najboljeg nogometaša Afrike. U konkurenciji za najprestižniju pojedinačnu nagradu Crnog kontinenta su još i napadač Didier Drogba (Obala Bjelokosti) i veznjak Michael Essien, obojica iz engleskog Chelsea. Pobjednik će biti poznat danas na svečanosti u Gani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene