Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Copa America: U polufinalu Meksiko i Argentina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U polufinalnim dvobojima 42. izdanja Copa Americe, južnoameričkog nogometnog prvenstva koje se održava u Venezueli igrat će Urugvaj - Brazil i Meksiko - Argentina.

Dan nakon što su Urugvajci i Brazilci u svojim četvrtfinalnim
dvobojima uvjerljivo svladali Venezuelu (4-1), odnosno Čile (6-1), još impresivniji su bili Meksiko i Argentina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Copa America: Paragvaj - Kolumbija 5:0, Argentina - SAD 4:1 Slika nije dostupna Copa America: Venezuela - Bolivija 2:2, Peru - Urugvaj 3:0

Meksikanci su u Maturinu svladali Paragvajce sa 6-0 (3-0), dok su Argentinci odličnom igrom u drugom poluvremenu sa 4-0 (0-0) u Barquisimetu nadvisili Peruance.

U četiri dvoboja četvrtfinala Copa Americe postignuto je čak 22 gola, što je 5.5 po utakmici.

Dvoboj u Maturinu usmjeren je već u 3. minuti kada je paragvajski vratar Aldo Bobadilla u kaznenom prostoru srušuio Neryja Castilla, te skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton. Castillo je uspješno izveo 11-erac za 1-0, a do kraja prvoga poluvremena na 3-0 su povisili Gerrardo Torrado (27) i Castillo (39) svojim drugim pogotkom. U završnici utakmice Meksiko je postigao još čak tri pogotka preko Fernanda Arcea (79), Cuauhtemoca Blanca (86-11m) i Omara Brava (90).

Argentinci su na krilima sjajnog Juana Romana Riquelmea u drugom poluvremenu slomili otpor Peruanaca. Riquelme je doveo svoju reprezentaciju u vodstvo u 47. minuti, 14 minuta kasnije izvrsno je proigrao Lionela Messija za 2-0, a nakon što je Javier Mascherano (75) povisio na 3-0, Riquelme je odličan nastup zaključio svojim drugim golom za konačnih 4-0 u 86.

Urugvaj i Brazil svoj polufinalni dvoboj igrat će u Maracaibu u noći s utorka na srijedu, a Argentina i Meksiko u Puerto Ordazu u noći sa srijede na četvrtak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene