Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australski hodač prvi pobjednik u "Ptičjem gnjezdu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stadion u Pekingu, koji otvoren prije dva dana, ugostio je danas prvo službeno natjecanje, mušku utrku u brzom hodanju na 20 km. Prvi koji je iskusio slast pobjede na stadionu na kojem će biti svečano otvorene ovogodišnje Olimpijske igre je Australac Jared Tallent. On je slavio s rezultatom 1 sat 20 minuta i 11 sekundi.

Drugo mjesto osvojio je mongolski atletičar Wang Hao, koji je zaostao 14 sekundi, a treći je bio Meksikanac Eder Sanchez.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 potpisan sporazum Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti? Detalje otkriva državni tajnik ministarstva sporta

Bila je ovo prva prilika za stanovnike Pekinga da se uživo uvjere u grandioznost Nacionalnog stadiona, čija je gradnja koštala 500 milijuna dolara.

Nacionalni stadion, koji je poznat pod nadimkom "Ptičje gnjezdo", ima kapacitet od 91 tisuće gledatelja. Za vrijeme OI u Pekingu na njemu će se održati ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, natjecanja u atletici te finale nogometnog turnira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene