Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader i Bandić zadovoljni radovima na Areni Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas su obišli gradilište Arene Zagreb u Laništu, višenamjenske dvorane za 15.200 posjetitelja, te izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radovima koji, po riječima Igora Oppenheima, predsjednika Uprave INGRE, izvoditelja radova, napreduju prema planu.

"Zadovoljni smo napretkom izgradnje i suradnjom s Gradom Zagrebom", rekao je premijer Sanader na gradilištu i ocijenio kako će Arena Zagreb biti ogledalo uspješnosti, kako u građevinskom smislu, tako i u organizacijskom smislu održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva 2009.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arena Zagreb bit će dovršena u roku Slika nije dostupna Osijek: Potpisan ugovor za gradnju dvorane 'Gradski vrt'

Sanader se osvrnuo i na gradnju sportske dvorane u Osijeku, ponovivši da, što se Vlade tiče, taj projekt nije upitan.

"Što prije želimo postići da se športska dvorana gradi zbog
rukometnog prvenstva, ali i zbog djece", rekao je Sanader, baš kao što je to slučaj u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Poreču.

I gradonačelnik Bandić je izrazio zadovoljstvo napretkom radova i istaknuo kako je ponosan na taj zajednički projekt. Najavio je i da će krajem slijedećeg tjedna između Vlade RH i Grada Zagreba biti potpisan sporazum o Rukometnom domu na Sveticama.

Po riječima Igora Oppenheima, izgradnja ide prema zacrtanom planu pa je tako do sada na gradilištu iskopano 210.000 kubnih metara zemlje, izvedena je hidroizolacija, a u temeljnu ploču je dosad ugrađeno 10.000 metara kubnih betona i 1.100 tona armaturnog čelika i sada se treba završiti.

Gradnje Arene Zagreb, vrijedne 87 milijuna eura, počela je ljetos, 20. srpnja, a rok dovršetka je 15. prosinca 2008.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene