Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ančić izgubio u finalu 'China Opena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ciparski tenisač Marcos Baghdatis osvojio je ATP turnir u Pekingu vrijedan 500.000 dolara. U finalu je Baghdatis pobijedio Maria Ančića sa 6:4, 6:0. Meč je trajao sat i devet minuta.

Bio je ovo četvrti dvoboj dvojice tenisača i prvo slavlje Baghdatisa. Ove godine Ančić je već dva puta pobijedio Baghdatisa, u Hertogenboschu i Marseilleu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ančić izgubio od Roddicka Slika nije dostupna Ančić pobijedio Hrbatyja, čeka ga Roddick

Marcos Baghadatis ove je godine igrao finale Australian Opena, te polufinale Wimbledona, a ovo mu je prvi osvojeni ATP turnir.

Ančić je u Pekingu propustio priliku za osvajanjem trećeg ATP naslova u karijeri, a drugog ove godine. Do sada je slavio jedino u nizozemskom Hertogenboschu i to dva puta (2006. i 2005.). Peking je njegovo četvrto finale ove godine (Hertogenbosch, Auckland, Marseille).

Ančić je prije nastupa u Pekingu bio skoro dva mjeseca van natjecateljske forme zbog ozljede koljena, koju je zadobio nakon pada sa morskog skutera.

Ukoliko Ančić zadrži ovu formu u sljedeća dva mjeseca, realno je za očekivati da će izboriti nastup na Masters Cupu u Šangaju u studenom, završnom turniru sezone na kojem sudjeluje osam najboljih tenisača na svijetu.

Federer i Nadal zasad su jedini sigurni sudionici Masters Cupa. Prije turnira u Pekingu. Ivan Ljubičić je bio peti na ATP listi za prvaka, a Ančić se nalazio na desetom mjestu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene